HDP, İsviçre'deki temaslarını sürdürüyor

HDP heyeti, İsviçre'deki temaslarını sürdürüyor. Heyetin siyasetçilerle görüşmesinde iş birliğinin önemi vurgulandı.

HDP eş genel başkan yardımcıları Feleknas Uca ile Tülay Hatimoğulları, Batman Milletvekili Nejdet İpekyüz ve Avrupa Temsilcisi Devriş Çimen’den oluşan heyet, 30 Kasım'da gittiği İsviçre’de temaslarını sürdürüyor.

Program kapsamında Zürih Kürt Kültür Merkezinde gerçekleştirilen bir halk buluşmasına da katılan heyet, Basel İçin Güçlü Alternatif (BastA) eşbaşkanları Sina Deiss ve Miriam Wieteska-Zimmerli ve BastA Genel Sekreteri Franzsika Stier ile görüştü. Heyet ayrıca sürgündeki Katalan siyasetçilerden Katalonya Cumhuriyetçi Sol Parti Genel Sekreteri Marta Rovira ile de bir araya geldi.    

İsviçre Federal Parlamentosunun başkanlığına yeni seçilen Irène Kälin’i ziyaret eden heyet, İsviçre Sosyalist Parti (SP) ile de Federal Parlamentoda kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi. SP Dış İlişkiler Sözcüsü Fabian Molina, SP Eş Genel Sekreteri Rebekka Wyler, SP Federal Milletvekili Mustafa Atıcı, SP Dışişleri Komisyon Sekreteri Sandro Liniger, federal milletvekili ve İsviçre Parlamentosu Kürt Dostluk Grubu Eş Sözcüsü Carlo Sommaruga’nın dahil olduğu SP heyeti ile yapılan toplantıda iki parti arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

GÖRÜŞMELER SÜRECEK

HDP heyeti ayrıca İsviçre İşçi Partisi Eş Genel Başkanı Alexander Eniline ve heyetiyle yaptığı görüşmenin ardından İsviçre Yeşiller Partisi Başkanı Balthasar Glättli, Federal Milletvekili Sibel Aslan ve Bern Kantonu Milletvekili Haşim Sancar’ın da dahil olduğu parlamenter heyet ile bir araya geldi. Ayrıca Zürih-Amed Kardeşlik Köprüsü yönetimi, farklı partilerden parlamenterler ve STK temsilcileriyle bir araya gelen heyet, bugün de Van Belediyesi eşbaşkanlarının inisiyatifinde oluşturulan Basel-Van Kardeş Belediye Projesinden temsilciler, Basel Kanton Parlamentosu üyeleri ve STK temsilcileri ile bir araya gelerek İsviçre programını tamamlayacak.