HDP'li Kılıç: Ajanlık dayattılar, kabul etmeyince tehdit ettiler

Ajanlık dayatmasına uğrayan HDP Kartal İlçe Yöneticisi Tacettin Kılıç, kabul etmediği için tehdit aldığını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kartal İlçe Yöneticisi Tacettin Kılıç, 2 Ekim’de polis tarafından ajanlık dayatması ve aldığı tehditlere ilişkin açıklama yaptı. İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde yapılan toplantıya İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri ve Anadolu Yakınlarını Kaybedenler ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER) Yöneticisi Şeyhmuz Işık katıldı.
İHD Şube Başkanı Yoleri, kaçırma olaylarının arttığına dikkat çekti.
Tacettin Kılıç da, HDP mahalle çalışanı olduğu dönemde sürekli telefonla tehdit edildiğini anlatarak, polislerin kendisine sürekli kardeşi hakkında sorular sorduğunu ve ailesiyle tehdit edildiğini dile getirdi. Kılıç, bu durumun üç ay boyunca devam ettiğini vurgulayarak, şunları anlattı: “3 ay sonra İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünden aradığını, görevinin polis olduğunu söyleyen bir kişi, benimle emniyet dışında görüşmek istediklerini söyledi. Beni çağırdıkları yere gittim. Biri 40’lı diğeri 25’li yaşlarda olmak üzere 2 kişilerdi. Bana cezaeviyle ilgili sorular sordular, 10 yıldır beni takip ettiklerini söylediler, daha sonra bana, ‘Bu ekip senin için özel olarak Ankara’dan geldi.’ ‘Seninle uğraşacağız, istediklerimizi yapmazsan savcıya talimat veririz senin hakkında dosya açarız uzun yıllar cezaevinde kalırsın’ dediler.”
Ajanlık dayatmasını kabul etmediği için tehdit edildiğini ifade eden Kılıç, “Polisler bana, ‘Madem kabul etmiyorsun, seninle illegal eylemler yapacağız, çeşitli yerlere bomba koyacağız’ dediler" diye belirtti.