HPG: 6 işgalci cezalandırıldı, 1 helikopter darbelendi

Hareketli timler öncülüğünde gerçekleştirilen eylemlerde 6 işgalci Türk askeri cezalandırılırken, 3’ü de yaralandı. 1 saldırı helikopteri ile 1 dron da darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi yaptığı yazılı açıklamada, savaşın ayrıntılarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Tarihte eşi ve benzeri görülmemiş saldırılara karşı yüksek fedakârlık ve Apocu fedai ruhla direnmeye devam eden Kurdistan Özgürlük Gerillası, sömürgeci ve soykırımcı TC devletinin Kurdistan başta olmak üzere Ortadoğu üzerindeki sömürü planlarının en büyük engeli konumundadır. Bu engeli ortadan kaldırmak için insanlık dışı yöntemlerde sınır tanımadan saldıran işgalci TC ordusuna karşı güçlerimizin görkemli direnişi devam etmektedir. İşgalci Türk ordusu taktik nükleer bomba ve kimyasal silahların yanı sıra, Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerinin önünde plastik maddeleri ve araba tekerleklerini ateşe vererek buradan çıkan zehirli gazları savaş mevzilerinin içine yönlendirmeye çalışmıştır.

Hareketli timlerimizin öncülüğünde gerçekleştirilen eylemlerde; 6 işgalci cezalandırılmış, 3 işgalci yaralanmış ve 1 saldırı helikopteri ile 1 dron darbelenmiştir. İşgalci TC ordusu ise Direniş Alanları’nı; 17 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla, 25 kez savaş uçakları ve onlarca kez de tanklarla bombalamıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

GARZAN’DA BİR GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

14 Temmuz’da Bedlîs’in Xîzan ilçesine bağlı Nizarê Azê alanındaki düşman operasyonunda güçlerimizle işgalciler arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Yaşanan çatışmalarda 2 işgalci cezalandırılmış, 3 işgalci de yaralanmıştır. Yaşanan bu çatışmalarda Sara yoldaşımız da son nefesine kadar fedaice savaşmış ve düşmana esir düşmemek için bombasını kendisinde patlatarak şehadete ulaşmıştır. Özgür Kürt kadınının Egîdleşen hakikatinin ve Bêrîtanların teslim alınamaz fedai ruhunun temsilcilerinden olan Sara yoldaşımızın bizlere devrettiği devrim görevlerini mutlaka başaracağımızın ve mücadeleyi zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.

Şehadete ulaşan Sara yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Sara Xebat
Adı Soyadı: Leyla Yıldızgörer
Doğum Yeri: Şirnex
Anne – Baba Adı: Azime – Mustafa
Şehadet Tarihi ve Yeri: 14 Temmuz 2022 
/ Garzan

Sara yoldaşımız direniş kenti Cizîra Botan’ın Hewler köyünde yurtsever bir ailede doğmuştur. Hewler köyü yurtsever olması nedeniyle düşman baskılarına yoğun bir şekilde maruz kalmış, fakat düşmanın dayatmalarına asla boyun eğmemiştir. Bundan dolayı işgalci TC devleti Hewler köyünü yakmış ve Sara yoldaşımızın ailesi de birçok Kurdistanlı yurtsever aile gibi Cizîr şehrine göç etmek zorunda kalmıştır. Çocukluğunu düşmanın bu zalimane uygulamaları ile geçiren Sara yoldaşımız, sömürge okullarına gittiği zaman düşman gerçekliğini daha iyi anlamaya ve tanımaya başlamıştır. Düşmanın Kürt halkını asimile edip soykırımdan geçirmek için yürüttüğü faaliyetler Sara yoldaşımızın Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’nin öncülüğünü yapan PKK’yi daha yakından tanımasına vesile olmuştur. Yine aile çevresinden katılımların olması da Sara yoldaşımızın arayışlara girmesine ve bu arayışlarını derinleştirmesine neden olmuştur. Asi bir kişiliği olan Sara yoldaşımız, kadına toplum içinde biçilen statüyü ve kadına layık görülen yaşam biçimini her zaman reddetmiş, buna karşı mücadele etmiştir. Onurluca sarf ettiği tüm çabalarının eksik kaldığını hissetmiştir. Hem bir kadın hem de bir Kürt olarak insanca bir yaşamın sahibi olabilmesinin tek yolunun daha etkili bir mücadele yürütmekten geçtiğinin farkına varmıştır. Bunun da PKK’de gerillaya katılmakla mümkün olduğunu anlamış ve 2013 yılında gerilla saflarına katılmıştır.

Kurdistan dağlarına ulaştığında son derece istekli ve coşkulu bir katılım sergileyen Sara yoldaşımız, bir süre Cûdî ve Besta alanlarında kaldıktan sonra Medya Savunma Alanları’na geçmiştir. Bakurê Kurdistan’da gerillacılık yapmış olmanın verdiği yetkinlik ve tecrübe ile kendinden emin bir şekilde çalışmalara katılmıştır. Bu özelliğinden dolayı yoldaşlarının sevgi, saygı ve güvenini kazanmıştır. Yer aldığı her çalışmada başarı dışında hiçbir sonucu kabul etmemiş ve başarılı olabilmek için de muazzam bir emek vermiştir. DAİŞ çetelerinin Şengal’e yönelik saldırısı karşısında her Apocu militan gibi, Şengal alanına gidip bu insanlık düşmanı çetelerle savaşmıştır. Şengal alanında geliştirilen direnişte birebir yer alan Sara yoldaşımız, burada açığa çıkan kahramanlık destanlarına da yakından şahitlik etmiştir. Êzidî halkımız için tarihi olan anları gerilla kamerasıyla kaydederek halkımıza ve kamuoyuna aktarmış ve Şengal Direnişi’nin tüm dünya tarafından duyulmasına vesile olmuştur. Sara yoldaşımız da, Kürdistan Özgürlük Gerillası ve YBŞ–YJŞ güçleri Şengal’i DAİŞ çeteciliğinin işgalinden kurtardıktan sonra, tüm HPG’liler gibi Medya Savunma Alanları’na dönmüştür. Yaşadığı zorlu ve öğretici savaş pratiğinin muhasebesini yapmak ve gerekli dersleri çıkarmak için Mahsum Korkmaz Akademisi’nde eğitim sürecine katılan Sara yoldaşımız, burada Önderlik ideolojisini daha iyi anlayıp uygulamak için eğitime çok güçlü odaklanmıştır. Yaşadığı derin yoğunlaşmalarla kişiliğinde özgür kadın ilkelerini ve Demokratik Modernite Gerillacılığının özelliklerini geliştirmiştir. Mücadele etmek için alan ve görev ayrımı gözetmeyen Sara yoldaşımız, abisi Xebat ( Mahmut Yıldızgörer ) yoldaşımızın 2017 yılında şehit olmasından dolayı Bakurê Kurdistan’a geçip, orada mücadele etmek için büyük bir ısrarın sahibi olmuştur. Bu isteğini gerçekleştirmek için kendisini birçok alanda eğitmiş ve yetkin bir YJA Star komutanı olarak Garzan alanına geçmiştir. Garzan alanında bulunduğu süre içerisinde Apocu militan duruşu ile tüm yoldaşlarına örnek olmuş ve öncülük görevlerini layıkıyla yerine getirmiştir. Yine Garzan alanında düşmana karşı geliştirilen eylemlere katılmış ve düşmana ağır darbelerin vurulmasında pay sahibi olmuştur.

Gerillaya katılımını yeniden doğuş olarak ele alan ve büyük bedeller verilerek yaratılan PKK yaşamına aşkla katılan Sara yoldaşımız; dürüstlüğü, sadeliği ve devrim çalışmalarına olan ikirciksiz katılımı ile tüm yoldaşlarına örnek olmuştur. YJA Star öncülüğünde gelişen özgürlük savaşımızın en değerli temsilcilerinden olmayı başaran Sara yoldaşımızın başta değerli ailesi ve yurtsever Botan halkı olmak üzere tüm yurtsever Kurdistan halkına başsağlığı diliyoruz.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

15 Ağustos saat 08:10’da Saca Direniş Alanı üzerindeki dron hareketliliğini gözlemleyen hareketli timlerimiz bu dronları ferdi silahlarla hedeflemiştir. Güçlerimizin müdahalesinden sonra dronlar alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

15 Ağustos’ta Çemço Direniş Alanı’nda hareket halindeki işgalciler, güçlerimizce denetim altına alınmıştır. Hareketli timlerimizce saat 08:20’de bu işgalciler iki koldan ağır silahlarla vurulmuş ve en az 3 işgalci cezalandırılmıştır. Eylemin ardından güçlerimiz alan üzerinde uçurulan dronlara da müdahale etmiş ve bu dronlar alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde; 14 Ağustos 20:00 ve 21:00 saatleri arasında Girê Amediyê Direniş Alanı’nı bombalamak isteyen saldırı helikopterleri hareketli timlerimizce etkili bir şekilde vurulmuş ve 1 saldırı helikopteri darbelenmiştir.

15 Ağustos saat 10:00’da Metîna’nın Girê Koordîne alanındaki işgalciler ağır silahlarla vurularak darbelemiştir.

15 Ağustos saat 13:00’te Girê Amediyê Direniş Alanı üzerinde uçurulan 1 dron güçlerimiz tarafından vurularak darbelenmiştir. Aynı saatlerde YJA Star hareketli timlerimiz bu dronu kullanan işgalciyi suikast taktiğiyle hedefleyerek vurmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

15 Ağustos saat 16:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

16 Ağustos saat 05:30’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Girê Şehîd Gelhat ve Girê Şehîd Pîrdoğan savaş mevzileri çevresindeki işgalciler eş zamanlı olarak ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

İşgalci TC ordusunun taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

15 Ağustos’ta Şikefta Birîndara ve Karker Direniş Alanları’ndaki savaş mevzileri 17 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

14 ve 15 Ağustos’ta işgalciler Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerinin önünde plastik maddeleri ve araba tekerleklerini ateşe vererek buradan çıkan zehirli gazları savaş mevzilerinin içine yönlendirmeye çalışmıştır. Zehirli dumanlarla yapılan bu saldırı 15 Ağustos akşam saatlerine kadar devam etmiştir.

İşgalci TC ordusunun tank ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

14 ve 15 Ağustos’ta Metîna’nın Qaşura alanı ile Çemço, Saca, Girê Cûdî ve Gire Amediyê Direniş Alanları’nda dron hareketliliği gözlenmiştir.

– 15 Ağustos’ta Garê’deki Gundê Gûzê, Deşta Kafya ve Gundê Geverkê alanları, Metîna’daki Gundê Dergelê ve Gundê Beşîlî arazileri ile Xakurkê’deki Sinînê ve Şekîf alanları 16 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

15 Ağustos’ta Girê Bahar ve Sîda Direniş Alanları 9 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır

15 Ağustos’ta Şikefta Birîndara Direniş Alanı tanklarla onlarca kez bombalanmıştır.”