HPG: Serhat’ta gerilla kaybı yok, kış aylarında 13 işgalci cezalandırıldı

HPG, kış aylarında Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın gerçekleştirdiği eylemlerde en az 13 işgalci Türk askerinin cezalandırıldığını açıkladı. 9 Mayıs günü 11 gerillanın şehit düştüğü haberini de yalanladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Serhat eyaletindeki güçlerimiz kış sürecinde işgalcilere karşı etkili eylemler gerçekleştirmiştir. Türk devletinin özel savaş medyası Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın Bakurê Kurdistan’daki eylemlerini görmezden gelerek hiçbir şekilde kamuoyuna yansıtmamıştır.

Güçlerimizin kış koşullarından kaynaklı yeni verdiği bilgiler temelinde, Serhat eyaletinde gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şu şekildedir:

19 Kasım 2021 günü Gilîdax bölgesine bağlı Demirkapı alanında güçlerimiz gizli bir işgalci birliğini fark etmişlerdir. Bu işgalci birliği denetim altına alınarak 19 Kasım günü saat 15:30’da hareketli gerilla timlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Ferdi silahlarla etkili bir şekilde vurulan 3 işgalci cezalandırılırken, 2 işgalci de yaralanmıştır. Daha sonra işgalciler zırhlı araçlar ve Skorsky helikopteriyle ölü ve yaralılarını alandan götürmüştür.

13 Şubat 2022 günü Gilîdax bölgesine bağlı Demirkapı alanında işgalci Türk ordusunun yoğun keşif uçağı hareketliliği başlamıştır. 20 Şubat günü 08:00-09:30 saatleri arasında daha önce güçlerimizin bu alanda nokta olarak kullandıkları yer savaş uçaklarıyla 5 kez bombalanmıştır. Aynı gün saldırı helikopterlerinin desteğiyle Skorsky tipi helikopterlerle alana 25 kez işgalciler indirilmiş, zırhlı araçlar bölgeye getirilmiş ve üç yandan kuşatmaya alınmıştır. 25 Şubat günü işgalciler kepçe, dozer ve büyük kırıcı iş makineleriyle bir buçuk kilometre yol yaparak güçlerimizin daha önce kullandığı bir noktaya gelmiştir. YJA Star güçlerimiz bu eski noktaya girmek isteyen işgalcileri sabotaj taktiğini kullanarak 15 ayrı tuzakla aynı anda vurmuştur. Burada 10’dan fazla işgalci cezalandırılmıştır. Türk devletinin günlerce süren bu operasyonunda güçlerimiz hiçbir kayıp vermemiştir.

Türk İçişleri Bakanlığı’nın Türk özel savaş medyasına servis ettiği yalan bilgiler temelinde 9 Mayıs 2022 tarihinde Gilîdax’da 11 yoldaşımızın şehit olduğu şeklinde tamamen sahte bir kahramanlık senaryosu yazılmıştır. Ancak Serhat alanındaki güçlerimizin bilgi vermesiyle, güçlerimizin sağlam olduğu, bu operasyonda tek bir kaybımızın dahi olmadığı, bilakis işgalcilere ağır darbe vurulduğu ve Türk devletinin yalanlara dayalı bu senaryosunun da tümüyle sahte olduğu anlaşılmıştır. Yüzlerce işgalcinin, iş makinelerinin, kamyonların, zırhlı araçların, helikopterlerin, savaş uçaklarının ve keşif uçaklarının katıldığı ve aylarca süren bu operasyonun tamamen sonuçsuz kaldığı netleşmiştir. Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın kokusunun dahi işgalcilerin yüreğine ne kadar korku saldığı bu olayda bir kez daha ispatlanmıştır.”