HPG: Zap’ta işgalciler vuruldu

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Türk işgal güçlerinin Zap’ta “ağır silahlarla” hedeflendiğini ve “belirlenen hedeflerin başarıyla vurulduğunu” belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM, işgalci Türk ordusuna karşı Zap’ta ağır silahlarla eylem gerçekleştirildiğini belirti. Avaşin’de ise bombardımanlarla ilerlemek isteyen işgalcilerin gerilla direnişi karşısında ilerleyemediği kaydedildi.

HPG-BİM’in açıklaması şöyle:

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

– 26 Eylül günü saat 08:15’te Zap bölgesine bağlı Kela Bêdewê’de bulunan işgalciler, güçlerimiz tarafından ağır silahlar ile hedeflenmiştir. Gerçekleştirilen eylemde belirlenen hedefler başarıyla vurulmuştur.

– 25 Eylül günü İşgalci TC ordusunun Xakûrkê bölgesine bağlı Girê Şehîd Kamûran’a yerleştirdiği Fotokapan cihazına güçlerimiz tarafından el konulmuştur.

Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê Direniş Alanı’nda;

– 26 Eylül günü akşam saatlerinde işgalci TC ordusu, Werxelê Direniş Alanını ağır silahlarla bombalamıştır. Bombardımanlar ardından ilerlemek isteyen işgalciler ile Werxelê Direnişçileri arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Güçlerimizin kararlı direnişi karşısında işgalciler ilerleyememiştir.

25 Eylül günü 15:25 – 17:00 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Basya alanı savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

26 Eylül günü saat 10:00’da Xakûrkê bölgesine bağlı Sinînê alanında KDP güçlerine ait Drone hareketliliği gerçekleşmiştir. Bu alan daha sonra İşgalci TC ordusunu tarafından savaş uçaklarıyla 3 kez bombalanmıştır.”