HRW: Kuzey Suriye’de siviller risk altında

İnsan Hakları İzleme Örgütü(HRW) bugün yaptığı açıklamada, Suriye'nin kuzeyindeki çatışmanın tüm taraflarının, sivillerin zarar görmesini engellemeleri gerektiğini söyledi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki durum konusunda bir açıklama yayınlayarak bölgedeki sivillerin risk altında olduğunu söyledi. 
Açıklamada çatışmanın tarafları için savaş hukuku yükümlülükleri, mülteciler ve ülke içinde yerinden edilmiş kişilerle ilgili endişeler ve bölgedeki tutuklu DAİŞ'liler konusundaki risklere dikkat çekildi. 
Türkiye’nin bölgeye daha önce üç işgal harekatı düzenlediğinin hatırladığı açıklamada bu süreçlerde ciddi insan hakları ihlalleri yaşandığına dikkat çekildi. 
İnsan Hakları İzleme Örgütü Orta Doğu Direktör Yardımcısı Adam Coogle "Türkiye ve müttefikleri daha önce de Suriye'de kitlesel yerinden edilmelere yol açan sınır ötesi askeri operasyonlarda sivilleri öldürmüş ve keyfi olarak tutuklamıştı" diyerek şunları belirtti: "Yeterli önlemler alınmadığı takdirde, Türk güçleri ve Suriyeli vekilleri bu ihlalleri tekrarlama riski taşıyor. Çatışma, Suriye'nin kuzeyindeki milyonlarca insan için zaten yıkıcı olan insani durumu daha da kötüleştirebilir."