ISMEK’e bombalı eylemi HBDH üstlendi

Halkların Birleşik Devrimci Hareketi (HBDH) İstanbul Sultançiftliği belediyesi bünyesindeki İSMEK’e yönelik bombalı eylemi üstlendi.

HBDH Abdullah Ece Milisleri imzası taşıyan açıklamada tarikatlar tarafından kullanıldığı ifade edilen ISMEK binasına 19 Mayıs gecesi 22 sıralarında bombalı bir eylem gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada şunlar belirtildi: “Bu gerici faşist örgütlenmeler, özellikle yoksul emekçilerin yaşadığı semtlerde örgütlenme faaliyet yürütmektedir. Hem faşist iktidarın kitle tabanını genişletmek ve toplumu gericileştirmek için hem de faşist devletin istihbarat ağına hizmet etmek için çalışmalar yapmaktadırlar. Bu nedenlerle devrimci eylemlerimizin doğal hedeflerinden biri durumundalar.

İstihbarat ağı olarak çalışan bu kurumlar yoksul mahallelerde halkı, devrimcileri ve faşizme karşı nefret duyan herkesi ihbar ederek tutsak etmektedirler. Bu ihbarlar zindanlardaki tutsaklara saldırılar, zulümler, işkenceler ile devam etmektedir. Hapishanelerde işkencelere maruz kalan, onuruyla bu işkencelere direnen bütün tutsaklara selam olsun. HBDH milisleri faşist iktidara Bursa’da gardiyanlara yönelik gerçekleştirdiği eylemi bir kez daha hatırlatıyor ve geçtiğimiz günlerde zindanda yaşamını yitiren Abdullah Ece anısına bu eylemi gerçekleştirdiğini duyuruyoruz.”