KNK Üyesi Kuwêstan Davudi, Süleymaniye'de yaşamını yitirdi

KNK Üyesi Kuwêstan Davudi, Süleymaniye'de yaşamını yitirdi. KNK Yürütme Konseyi, başsağlığı mesajı yayımladı.

Kurdistan Ulusal Kongresi (KNK) Üyesi Kuwêstan Davudi, kanser hastalığı nedeniyle Süleymaniye’de yaşamını yitirdi.

Yurtsever bir ailede dünyaya gelen Kuwêstan Davudi, siyasi aktivist ve 1979 yılındaki İran devriminden sonra mücadele saflarına katılan kadın direnişçilerden biriydi.
Kadın direnişçi Kuwêstan Davudi, işkence gördü ve bir süre tutuklandı.

 KNK'DEN MESAJ: HASTA HALİYLE İSYANDA YER ALDI

Kurdistan Ulusal Kongresi (KNK), Kuwêstan Dawudi’nin vefatına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

"KNK Yürütme Konseyi Üyesi sayın Kuwêstan Dawudi’nin acı vefat haberini aldık ve bu yüzden çok üzgünüz. Sayın Kuwêstan Dawudi, Doğu Kurdistan’daki devrimin başlangıcında yer aldı ve çalışmaları nedeniyle uzunca bir süre İran rejiminin zindanlarında kaldı. Zindandan çıktıktan sonra çalışmalarına devam ederek yurt dışına gitti. Yurt dışında da ömrünün sonuna kadar yurtsever çizgide çalışmalar yürüttü.

Sayın Kuwêstan Dawudi 15 yılı aşkın bir süredir KNK’nin aktif bir üyesiydi. KNK’nin tüm çalışmalarında, eylemlerinde ve toplantılarında öncü bir üye olarak yer almıştır. Doğu Kurdistan çalışmalarında özel bir yeri vardı. Jina Emini’nin şehadeti üzerine başlayan isyanlara hasta haliyle katılarak isyanda yerini aldı.
Kuwêstan yoldaşın ölümü bizler ve tüm halkımız için büyük bir kayıptır. Sayın Kuwêstan Dawudi’nin vefatından büyük bir üzüntü duyuyor, ailesinin, dostlarının ve yoldaşlarının acısını paylaşıyoruz. Bu vesileyle tüm Kürdistan halkına, devrim emekçilerine ve ailesine başsağlığı diliyoruz. Kuwêstan yoldaş gözün arkada kalmasın, izinde yürüyecek, hayallerini gerçekleştireceğiz.”