KOMAW: Ekim şehitlerinin yolunda birleşelim

Ekim şehitleri anan KOMAW, "Halkımızı şehitlerin yolunda daha fazla birleşmeye çağırıyoruz" dedi.

Şehit ve Kayıp Aileleri Komitesi (KOMAW), Ekim ayı şehitlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.
"Ekim ayı şehitlerinin şahsında, tüm Kürdistan şehitlerini saygıyla anıyor, onların yolunda yürüyeceğimize ve onlara layık olmaya çalışacağımıza dair verdiğimiz sözü tekrar belirtmek istiyoruz" diye başlayan açıklamada, "Bu ayda şehit düşen bazı özgürlük mücadelesinin öncülerini örnek vererek, ornların şahsında tüm şehitlerimizin destanlar yaratan kahramanlıklarını bir kez daha görmüş olacağız" denildi.

'EYLEMLERİ GEÇERLİLİĞİNİ KORUYOR!'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bêrîtan'ın (Gülnaz Karataş), hem faşist Türk devletine hem de onun işbirlikçisi Başûr'daki Kürt ihanetine karşı verdiği mücadelesi, takındığı devrimci, kahramanca tavrı ve en son fedai eylemi, günümüzde de tüm canlılığını ve geçerliliğini korumaktadır. 

Zaten onun ardılı olan mücadele arkadaşları ve yurtsever halkımızın, Bêrîtan'ın mücadeleci geleneğini aylardır sürdürdükleri içindir ki, ne TC ordusu, ne de işbirlikçisi ihanetçiler amaçlarına ulaşabiliyorlar. Modern tekniğe sahip silahları kullandıkları halde, darbe üzerine darbe yiyorlar ve şimdi de kimyasal silahlara başvurmuş durumdalar.
Aynı şekilde Arîn Mîrkan ve arkadaşlarının Kobanê’de göstermiş oldukları görkemli kahramanlıkları ve fedai eylemleri sayesinde, hem faşist TC’yi hem de ortağı olan ve dünyanın en gerici ve vahşi gücü olan DAİŞ’in tüm saldırılarını boşa çıkarıp Rojava Devrimi'nin sembolü haline geldiler. Aynı şekilde Rojava Devrimi'nde, kadın öncü rolünü ispatlayıp tüm dünyaya da göstermiş oldular.
Bu öncü mücadeleci şehitlerimizle birlikte, benzeri misyonlarıyla bilinen Gurbeteli Ersöz, Sarya, Dr. Sirvan, Zeki Palabıyık, Delil Doğan, Kazım Kulu, enternasyonalist Paramaz Kızılbaş ve Andrea Wolf ile Azimeler'in şahsında tüm Ekim Ayı Şehitlerini ve Kürdistan Şehitlerini saygıyla anıyor ve onlara layık olmak için çalışacağımızın sözünü yineliyoruz.

Aynı şekilde tüm yurtsever halkımızı da, daha fazla şehitlerimizin yolunda birleşmeye, yürümeye ve şehitlerimizi sahiplenmeye çağırıyoruz."