KONGRA-GEL: İnsanlarımızı namerde muhtaç etmeyelim

KONGRA-GEL, deprem nedeniyle açıklama yaparak, "Heyva Sor a Kurdistanê hem Bakûr hem de Rojava için kampanya yürütüyor. Bu zor ve acılı günlerde insanlarımızı namerde muhtaç etmemeliyiz" dedi.

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı, Kurdistan'daki deprem nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

KONGRA-GEL'in açıklaması şöyle:

"Büyük deprem felaketinde yaşamını yitirenlere Tanrı’dan rahmet, yaralılara acil şifalar, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyor, acılarını paylaşıyoruz. Depremin yarattığı yıkım ve kayıplar çok çok büyüktür. Yaşanan acıyı derinden hissediyoruz. Halkımız seferberlik ruhu ile birbirine sahip çıkmalıdır.

Bu deprem bağıra bağıra adeta ben geliyorum dedi. Deprem uzmanı bilim insanları yakın zaman içinde olası depremler konusunda tedbir alınması için hükümeti ve ilgili kurumları çok uyardılar. Anlata anlata dilimizde tüy bitti dediler. Ancak Erdoğan hükümeti ve yetkili kurumlar bu uyarıları duymak istemediler.

Çünkü Erdoğan Türkiye toplumunun temel sorunlarına yoğunlaşıp çözüm arayacağına, bir yandan ülke kaynaklarını Kürt halkına yönelik soykırım savaşında tüketirken, diğer yandan kalan kaynakları da yandaşlarına peşkeş çekti.

'YIKIMIN BİRİNCİ DERECEDEN SORUMLUSU ERDOĞAN'DIR'

Deprem vergisi diye yıllardır halktan topladıkları paranın nereye verildiği belli değil. Erdoğan Türkiye’yi betondan rant şantiyelerine dönüştürerek, halklarımızın şimdi yaşadığı büyük yıkımın ve çöküşün birinci dereceden sorumlusudur.

Depremde en önemli konu, enkazın süratle kaldırılması ve yaralıların kurtarılmasıdır. AKP-MHP faşist hükümeti bunu yapmadığı gibi, yardım eden çevreleri de engelliyor. OHAL ilanı, medyaya yönelik yasaklar, tüm çalışmaları AFAD da merkezileştirip hantallaştırması, başta belediyeler olmak üzere etkili destek sunacak kurumları engellemesi, etkili kamu kurumlarını zamanında harekete geçirmemesi, insanlar enkaz altında can verirken de Erdoğan hükümetinin partizanlıktan vazgeçmediğini bir kez daha gösterdi. Tek cümle ile Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı Hükümet sistemi deprem enkazının altında kaldı.

'HALKIMIZ KİMSEDEN YARDIM BEKLEMEDEN HAREKETE GEÇMELİ'

Yurtsever halkımız hiç kimseden yardım beklemeden harekete geçmelidir. Halkımız örgütlü, fedakar ve paylaşımcıdır. Zorluklara ve felaketlere karşı öz savunma refleksi güçlüdür. Bu yönüyle diyebiliriz ki en tecrübeli ve örnek halktır. Deprem felaketine karşı örgütlenip seferber olacaklarına inanıyoruz. AKP-MHP hükümetinin ve AFAD’ın çıkaracağı engeller bizi durdurmamalı. Halkımızı yalnız, çaresiz ve umutsuz bırakmayıp, mutlaka ulaşmayı esas almalıyız.

Dört parça Kürdistan’dan yurt dışında yaşayan halkımız tüm yardımlarını Heyva Sor a Kurdistanê üzerinden doğrudan halkımıza ulaştırmalıdır. Farklı yollardan ulaştırılan yardımlara el konulmaktadır. Heyva Sor a Kurdistanê hem Bakûr hem de Rojava için kampanya yürütüyor. Bu zor ve acılı günlerde insanlarımızı namerde muhtaç etmemeliyiz."