Konya’da ırkçı saldırıda katledilen Hakim Dal defnedildi-YENİLENDİ

Konya’nın Meram ilçesinde onlarca kişide oluşan ırkçı bir grup tarafından katledilen Hakim Dal'ın cenazesi toprağa verildi.

Irkçı saldırı Meram’ın Çarıklıköy Mahallesi'nde 21 Temmuz Çarşamba günü gerçekleşti.

60 kişilik ırkçı grubun silahlı saldırısı sonucu 43 yaşındaki Hakim Dal hayatını kaybetti. Karahüyük’te yaşayan ırkçıların daha önce de Dal ailesini defalarca tehdit ettiği öğrenildi.

Dal’ın cenazesi, Konya Şehir Hastanesi'ndeki otopsi işlemlerinin ardından yakınları tarafından alınarak Tatlıcak Mezarlığı’nda defnedildi.

Cenaze törenine Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Murat Çepni ile çok sayıda partili de katıldı.

Tören sırasında Kürtçe ağıtlar yükselirken, Dal'ın eşi ve çocukları sinir krizi geçirdi.

Hakim Dal'ı (43) katleden 60 kişilik ırkçı gruptan 20 kişi gözaltına alındı. Aile avukatı Abdurrahman Karabulut, yeni isimlerin gözaltına alınmasına dair işlemlerin devam ettiğini belirtti.

IRKÇI SALDIRILAR TIRMANDI

İnsan Hakları Derneği’ne göre sadece 2020 yılı içerisinde en az 14 ırkçı saldırı olayında 3’ü Suriyeli çocuk olmak üzere 7 kişi katledildi, 32 kişi de yaralandı. 2010 yılından bu yana ise en az 280 ırkçı saldırıda 15 kişi hayatını kaybetti, 1097 kişi yaralandı.

Son haftalarda Kürtlere yönelik ırkçı saldırılar tırmandı. İHD Amed Şubesi, “Bu saldırılar ırkçılığın ve ayrımcılığın açığa çıkardığı şiddetle Kürt yurttaşların yaşamının kast edildiği nefret suçlarıdır ve Kürt kimliğine yönelik saldırılardır” dedi.