Kürt Halk Önderi ile görüşmek için yeni başvuru

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatları 18 aydır hiçbir haber alınamayan müvekkilleri ile görüşmek için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve İmralı Cezaevi Müdürlüğü’ne başvurdu.

Görüşme başvurusu Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Raziye Öztürk, Rezan Sarıca, Faik Özgür Erol ve Emran Emekçi tarafından gerçekleştirildi.

Avukatlar, İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde mutlak tecrit altındaki müvekkilleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşmek için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve İmralı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’ne başvurdu.

Avukatlar haftada iki kez Kürt Halk Önderi ile görüşme talebinde bulunuyor. Ancak görüşme başvuruları sistematik bir şekilde yanıtsız bırakılıyor. Bazı durumlarda, aylar sonra avukatlara Kürt Halk Önderi'ne disiplin cezası verildiği gerekçe olarak sunuluyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, 25 Mart 2021’de kardeşi Mehmet Öcalan’la telefonla görüşmüştü. Ancak Mehmet Öcalan bu görüşmenin yarıda kesildiğini açıklamıştı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın avukatlarından Rezan Sarıca ve Newroz Uysal, müvekkilleriyle 8 yıl aradan sonra en son 2-22 Mayıs, 12-18 Haziran ve 7 Ağustos 2019 tarihlerinde görüşebilmişti. Avukatların o tarihten beri müvekkilleriyle görüşmesi engelleniyor.