MAK Amed’de fotokapanları imha etti

Kurdistan Özgürlük Milisleri (MAK) Amed’te iki ayrı noktada işgalci Türk devletine ait fotokapanlara karşı eylem gerçekleştirerek imha ettiklerini bildirdi.

FOTO KAPAN İMHA EDİLDİ

Yazılı bir açıklama yapan MAK (Milîsên Azadiya Kurdistan), "19 Mayıs günü Amed Şehid Remzi Alanında işgalci orduya ait fotokapanlar Milislerimiz tarafından tespit edildi. Arazide kamufle edilerek yerleştirilen bu düşman tekniğine Milislerimizce müdahale edilmiştir. Özgürlük Gerillası'na karşı araziye yerleştirilen bu teknik cihazlar imha edilmiştir” dedi. 

İkinci eyleme ilişkin şu detaylar verildi: “21 Mayıs günü Amed Şehid Remzi alanı Zengesor köyünde işgalci askerlerin operasyon sırasında alana fotokapan sistemi yerleştirdiği tespit edildi. Ağaçların arasına yerleştirilen ve hareket eden her canlı ve nesneyi kaydeden bu tekniğe karşı Milislerimiz harekete geçerek eylem düzenledi. Eylem sonucu bu fotokapanlar imha edildi.”

Gerilla karşısında başarılı olamayan Türk devletinin özellikle gerilla alanları ve tüm arazilere çeşitli casus teknolojiler yerleştirmeyi amaçladığını belirten MAK, şunları ifade etti: “İşgalci Türk ordusu Özgürlük Gerillasının hareket alanını kısıtlamak için araziye fotokapan, ses ve harekete duyarlı sensörler yerleştiriyor. Halkımız kendi evlatlarını savunmak ve korumak için seferber olmalıdır. Bilinmelidir ki düşmana vurulacak her bir darbe, imha edilecek her bir teknik, kahramanca savaşan Gerillaya nefes oluyor ve mücadele alanı yaratıyor. Her gün özel savaş medyası ve piskolojik harp dairesi tarafından halka PKK’nin Kuzey Kurdistan ve Türkiye dağlarında bittiği yalanlarını atan rejime karşı halkımız, Gerillayı savunmalı ve mücadeleye ortak olmalıdır.

 

Tüm halkımızı işgalcilerin bu tekniğine karşı duyarlı ve seferber olmaya çağırıyoruz. Gün AKP-MHP rejimine karşı Gerillayı ve özgürlüğü savunma günüdür. Gün Önder Apo’ya yönelik sürdürülen mutlak tecride karşı direnişi büyütme günüdür. Gün faşizme karşı Kurdistan’da halkın iradesine sahip çıkma günüdür.”