MAK Nisêbîn’de bir ‘işbirlikçiyi’ hedef aldı

Kurdistan Özgürlük Milisleri (MAK), Mêrdîn’in Nisêbîn ilçesinde Türk devleti ile işbirliği içinde olan bir kişinin evine ses bombası ile eylem düzenlediklerini bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan MAK (Milîsên Azadiya Kurdistan), “26 Mart gecesi saat 23:00 civarlarında Nisêbîn/Sakarya Caddesinde barbar faşist Türk çeteleriyle işbirliği içerisinde olan ve bir süredir denetime aldıkları” A.A’nın konumlandığı eve ses bombası ile eylem düzenlediklerini bildirdi. 

Açıklamada, eylem sonucunda “vücudu tamamen yara alan” şahsın yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı belirtilerek, “Timlerimiz daha sonra eylem noktasından başarılı bir şekilde ayrıldı” denildi. 

MAK, “21-28 Mart Ulusal Kahramanlık Haftası kapsamında Nisêbîn’de gerçekleştirilen bu eylemi Mazlum Doğan’dan Egîd’e, Rahşan’a, Bêrîvan’a ve mart ayında şehit düşen tüm yoldaşlara adıyoruz. Bu eylemimiz; Kurdistan'da işkenceci ve katil çetelerle bağlantılı veya işbirliği içinde olan herkese doğrudan bir uyarı mesajıdır. Sömürgeci faşist devletin Kurdistan'da devreye koyduğu kirli planların bir parçası olup halkınıza karşı suç işlemeyin. Buna teşebbüs edecek her hain bedelini ödemekten asla kurtulamayacağını bilsin” diye ekledi.