Maxmûr’da SİHA saldırısına karşı yürüyüş

Türk devletinin Maxmûr'daki SİHA saldırısına karşı halk BM Ofisine yürüdü.

İşgalci Türk devletine ait Silahlı İnsansız Hava Aracı’nın (SİHA) saat 13.00 sıralarında Şehit Rüstem Cudi (Maxmûr) Mülteci Kampı’nda sivil bir araca saldırısında bir kişi yaralandı. Yaralanan genç, Şehit Hogir Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alındı. Saldırının duyulması üzerine kamp halkı, olay yerine gitti. Hastane girişinde toplanan halk, saldırıya tepki olarak Birleşmiş Milletler (BM) Ofisine doğru yürüdü.



DİRENİŞ MESAJI VERİLDİ

SİHA saldırısını protesto eden halk, BM Ofisi önünde açıklama yaptı. Demokratik Halk Meclisi Eşbaşkanı Filiz Budak, şöyle dedi:

"Bugün hiçbir ahlaki tarafı olmayan, kana susamış işgalci Türk devleti, Maxmûr Kampı’na yönelik saldırılarını sürdürdü. Halk direnişiyle, Türk devletinin bu kirli yüzünü ortaya çıkardı. Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü sağlanana kadar ve demokratik bir ulus inşa edene kadar mücadelemiz sürecek. Bugün çocuklarımız Avaşin’de kimyasal silahlarla katlediliyor, bugün çocuklarımız Türk devletinin tank ve toplarına karşı tünellerde, mağaralarda her şeye rağmen direniyor. Ne olursa olsun ayakta kalacağız ve direneceğiz. Özgürlük hareketini ve Kürtleri yenilgiye uğratmak için hesaplarını yapan güçlerin hayallerinin gerçekleşmesine izin vermeyeceğiz.”

Açıklama “Bijî Serok Aapo”, “Bijî Berxwedana Mexmûr”, “Bimre îxanet”, “Tolhildan” sloganlarıyla son buldu.