Tecride Karşı Uluslararası Delegasyon'dan DBP ve TÖP'e ziyaret

Tecride Karşı Uluslararası Delegasyon üyeleri, DBP ve TÖP’ü ziyaret etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride karşı 7 farklı ülkeden hukukçu, gazeteci ve akademisyenlerden oluşan 36 kişilik Tecride Karşı Uluslararası Delegasyon’un ülkedeki temasları 3’üncü günde de sürüyor. İstanbul’da delegasyonun üyeleri, iki ayrı gruba ayrılarak ziyaretler gerçekleştirdi. Delegasyon üyeleri, bugün ziyaretlerinin ilkini Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) ve Demokratik Bölgeler Partisi’ne (DBP) yaptı.

DBP’ye yapılan ziyarette delegasyon üyelerini, DBP Marmara eşsözcüleri Dilber Demir ve Atilla Özdoğan karşıladı. Delegasyon üyelerinin basına kapalı ziyaretinde, İmralı Cezaevi’nde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit ile Öcalan’ın tutukluluk süreci ve Türkiye’deki siyasal sürecin değerlendirildiği belirtildi. 

Delegasyon üyelerine, TÖP İstanbul İl Örgütü ziyaretinde ise Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Genel Sekreteri Rengin Ergül ve ÖHD üyesi Bülent Aşa eşlik etti. Delegasyon üyelerini, TÖP Sözcüler Kurulu üyesi Perihan Koca, Merkez Komite üyesi Tamer Doğan, Parti Meclisi (PM) üyesi Kubilay Çelik ve Hukuk Komisyonu üyeleri Ezgi Kaya ve Sezen Ezer karşıladı. Ziyarette konuşan TÖP Sözcüler Kurulu üyesi Perihan Koca, partilerinin yürüttüğü mücadele ve çalışmalarına dair bilgi verdi. İktidarın Kürtlere, Alevilere, kadınlara, işçilere ve daha birçok kesime dönük saldırılarının olduğunu hatırlatan Koca, Abdullah Öcalan şahsında cezaevlerinde yaşanan ağır tecrit koşullarını anlattı. Koca, konuşmasında ayrıca Abdullah Öcalan’ın da İmralı Cezaevi’nde temel haklarına erişemediğini, ailesi ve avukatlarıyla dahi görüştürülmeyen hukuksuz bir tecrit politikasına maruz bırakıldığına dikkat çekti.

Beyoğlu ve Kadıköy’de ziyaretlerini sürdüren delegasyon üyeleri, gün içerisinde Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Emekçi Hareket Partisi (EHP) ve Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi’ni  (SYKP) ziyaret edecek.