Türk ordusu yakıyor, ekolojistler Dersim'e gidiyor

Dersim ve Amed'de Türk ordusu ormanlık alanlarda yangın çıkarıyor. İstanbul'daki ekolojistler Dersim'e gitme kararı aldı.

Dersim’in Ovacık ilçesine bağlı Sevqu (Yaylagünü) ve Xezku (Otlubahçe) köylerinin dağlık kesimlerinde dün Türk askerinin bombardımanı sonucu orman yangını çıktı. Sık ormanların bulunduğu bölgede yangın hızla büyürken, şu ana kadar yangına bir müdahalede bulunulmadı.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Dersim Milletvekili Alican Önlü ve HDP il eşbaşkanları Nurşat Yeşil ve İbrahim Kasun, sabah saatlerinde yangının çıktığı Xezku köyüne gitmek istedi. Ancak ilçe çıkışında askerlerce durdurulan HDP’liler engellendi.

AMED

Amed'in Lice ilçesine bağlı Derkam (Duru) Mahallesi’nde ise Türk jandarma karakolunun bulunduğu ağaçlık alanda yangın çıktı. Edinilen bilgiye göre, askeri üs çevresindeki ormanlık alanda yapılan atışlar sonucu yangının çıktığı ve müdahale edilmediği belirtildi. Yayılan yangının yerleşim yerlerine yakın olması sebebiyle halkın kaygılı olduğu öğrenildi.

EKOLOJİ ÖRGÜTLERİ DERSİM'E GİDİYOR

İstanbul'daki yaşam savunucuları ve 34 ekoloji örgütü, ortak açıklama yaparak Kürdistan'a gideceklerini duyurdu. Ekolojistler, kentteki ekolojik yıkımı araştırmak ve yaşam savunucularıyla da dayanışmak amacıyla Dersim'e gidecek.

Ekoloji örgütleri, sanal medya hesaplarından İstanbul'dan kalkacak otobüslere ilişkin şu bilgiyi paylaştı: “19.00’da Osmanbey (Pangaltı metro çıkışı), 20.00 Kadıköy (Haldun Taner Sahnesi önü), İletişim: 0532 427 72 19.”