Tutsak yakınları zindanlar için ‘Adalet Nöbeti’ne çağırdı

Amed ve Van’da tutsak ailelerinin sürdürdüğü Adalet Nöbeti eylemlerinde bir kez daha hasta ve infazları yakılan tutsakların serbest bırakılması istendi.

Amed Barosu’ndaki Adalet Nöbeti 66’ncı gününde devam ediyor. Aileler, hasta ve infazları yakılan tutsakların serbest bırakılmasını alep ediyor.

Nöbet eyleminde konuşan tutsak yakını Reşahat Ada, "Çocuklarımız hasta oluyor, onları tedavi etmiyorlar. Hastaneye götürüp 15 gün karantina uyguluyorlar. Bu da onlar için ayrı bir işkence. İnfaz yakmalarını kabul etmiyoruz. Çocuklarımızın tedavi edilmesi ve serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi.

 

Tutsak yakınlarından Hazal Yıldırım, talepleri karşılanana dek eylemlerini sürdüreceklerini vurgulayarak "Çocuklarımız bırakılmayana kadar buradan kalkmayacağız. Çocuklarımızı, yaşlılarımızı, hastalarımızı ve infazları biten yakınlarımızı bıraksınlar. Artık dayanamıyoruz. Tek istediğiniz barış ve eşitlik" şeklinde konuştu.

Diğer bir tutsak yakını Herdem Merwanî ise, "Zindanlar ülkenin gündeminden çıkmamalı. Zindanlar her zaman ilk gündem olmalı. Cezaevinden tabut çıktıktan sonra gündem olmamalı" çağrısında bulundu.

Nöbet eylemindeki tutsak yakınlarından Nuray Abay, "Bu nöbeti asla bırakmayacağız. Herkese sesleniyoruz; Gelip nöbete katılsınlar. Yetkililer taleplerimizi duyana kadar buradayız. Önderliğimiz de bırakılıncaya kadar burada olacağız" şeklinde konuştu.

VAN

Van Baro binasındaki Adalet Nöbeti ise 41’inci gününde devam ediyor. Eylemciler, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Tuşba ilçe yöneticileri ziyaret etti.

DBP İpekyolu İlçe Eşbaşkanı Delil Aksoy, ailelerin taleplerinin bir an önce karşılanmasını istedi.

Aksoy, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride de dikkat çekerek şöyle konuştu:  “Parti olarak temel gündemimiz Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecrittir. Sayın Öcalan’ın bir an önce ailesi ve avukatları ile görüştürülmesi gerekir. Yaşanan ihlaller ve Kürt halkı üzerindeki baskı politikalarının temel nedeni de tecrit politikalarıdır. Tutsaklarımızın bir an önce serbest bırakılması, hasta tutsakların tahliye edilerek tedavilerin sağlanması gerekir.”

Van’da Adalet Nöbeti eylemcilerinden Dilşah Alkan eşi İbrahim Alkan’ın yaşlı ve ağır sağlık sorunlarının devam ettiğini aktardı.

Alkan, “Kırk gündür kötü hava koşullarına rağmen eylememizi sürdürüyoruz. Ne olursa olsun nöbetimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bir damla kanımız dahi kalsa bizler tutsaklar üzerindeki baskılar kalkmadan, tutsaklarımız tahliye edilmeden eylemimizi sürdürmeye kararlıyız” dedi.