Tutsaklar için Adalet Nöbeti: ‘Herkes için adalet istiyoruz’

Amed’de Adalet Nöbeti’nde bulunan tutsak ailelerini HDP Amed İl Eşbaşkanları ziyaret etti. Eylemciler herkes için adalet istediklerini belirtti.

Amed Barosu’nda yürütülen Adalet Nöbeti, 20’nci gününde devam ediyor. Tutsak aileleri, hasta tutsakların serbest bırakılmasını ve ceza infaz sürelerini tamamlamasına rağmen infazları ertelenen tutukluların tahliye edilmesini talep ediyor.

Nöbetin 20’nci gününde tutsak yakınları Feyziye Kolakan, İnci Güler Altındağ, Hasina Güler, Reşayet Ada ve Hakkı Boltan katıldı.

Eylemcileri HDP Amed İl Eşbaşkanları Zeyyat Ceylan ve Gülistan Atasoy ile çok sayıda partili ziyaret etti.

Tutsak yakını Hasine Güler, iletişim kurdukları tutsakların durumlarının iyi olmadığını söylediklerini aktardı.

Güler, “Oğlum, verilen dilekçelerin hiçbir şekilde kabul edilmediğini söylüyor. Bu adalete aykırı bir durum” dedi.

Tutsak yakını Güler, “Daha önce çocuklarım yakın bir cezaevine gelsin diye dilekçeler verdik ama bu isteğimiz hiçbir şekilde yerine getirilmedi. Tutsakların koğuşlarına her gün baskın yapıyorlar, baskın esnasında absürt şeylerden kaynaklı cezalar veriliyor” diye ekledi.

HDP’li Eşbaşkan Zeyyat Ceylan, tutsak ailelerinin duruşunun kendileri için "kutsal" olduğunu ifade etti.

 “Annelerimiz bizim onurumuzdur. Verilen mücadele sadece tutsak yakınlarının mücadelesi değildir” diyen Ceylan, vicdan sahibi olan herkesin ailelerin yanında yer alması gerektiğini kaydetti.

Ceylan şöyle devam etti: “Tutsaklara olan yaklaşım vicdani değil, siyasidir. Tutsakların sesine ses olursak kimse bu zulmü yapamaz. Eğer biz mücadele edersek hasta tutsaklar tedavi edilir. En büyük hukuksuzluk hasta tutsaklara yapılıyor. 30 yıldır cezaevinde olanların infazı yakılarak tahliye edilmiyorlar. Her zaman ailelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Eğer halkımız sesini yükseltirse bu yaklaşımı gerçekleştiremezler. Mücadelemiz sonucunda kazanacağız."

HDP İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy ise “Türkiye’de cezaevlerinde faşizmin kurumsallaştığını görüyoruz. Siyasi tutsaklara farklı bir yaklaşım var. Hasta tutsakların cezaevlerinde kalmasının hiçbir hukuki dayanağı yoktur” dedi.

Atasoy, “Tecavüz faili Musa Orhan’ın geleceği düşünülerek tutuksuz yargılanıyor. Ancak bu hukuk siyasi tutsaklara karşı farklı işleniyor. Hasta tutsaklara karşı yürütülen infaz sistemi ile cenazelerinin çıkmasını istiyorlar" şeklinde sözlerini sürdürdü.

Son olarak tutsak yakını Hakkı Boltan, “Herkes için adalet talep ediyoruz. Bizim talebimiz tüm Türkiye içindir. Nöbete, adalet arayan herkesin destek vermesi gerekiyor. Devlet tarafından bu zamana kadar ne talep ettiğimiz sorulmadı. Burada en büyük mücadeleyi anneler vermekte” ifadelerini kullandı.