YRK: Bombalanan alanlarda güçlerimiz yok

Doğu Kürdistan Güçleri (YRK), son birkaç gündür Pêncewîn, Çarta ve Asos bölgelerinin bombalandığını ve sivillerin hedef alındığını bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan YRK, bombalanan bölgelerde güçlerinin olmadığını, “Kürtler adına yayın yapan” bazı basın organlarının PKK’yi gerekçe göstererek saldırıları meşrulaştırma girişimine tepki gösterdi.

YRK Komutanlığı’nın açıklaması şöyle:

3 Ekim’den 6 Ekim’e kadar Pêncewîn, Çarta ve Asos kırsallarında keşif uçuşları yapıldı.  4 Ekim’de saat 14.00’te Çarta’ya bağlı Şêx Elmaran köyü kırsalında bir sivil haraç keşif uçağı tarafından hedef alındı. Bu saldırıda kayıp olup olmadığına dair bilgi alınamadı.

Aynı gün saat 18.00 ile 19.00 arasında Çarta kırsalı işgalci Türk devletine ati savaş uçakları tarafından bombalandı. Bombalanan yerlerin güçlerimizle ilgisi yok. Bombardımanda yurtsever halk maddi zarar gördü.

Kürtler adına yayın yapan basın organları, işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’daki saldırılarını meşrulaştırmak için PKK’yi ve güçlerimizi hedef gösteriyor. Bu durum, işgalciler lehine yapılan casusluğun işaretidir. Bu basın organlarını işgalci devletin saldırılarına ilişkin gerçeğe davet ediyoruz. Saldırıların gerçekleştiği alanlarda ne bizim güçlerimiz ne de PKK bulunmuyor.”