Zırhlı araçla işlenen cinayeti Cizre kayyumu üstlendi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Abdulgaffar Dayan’ın ölümüne neden olan zırhlı aracı, gasp edilen belediyenin kayyumu üstlendi.

Abdulgaffar Dayan isimli Kürt genci, 24 Ocak’ta dershaneye giderken zırhlı araç çarpması sonucu ağır yaralandı. Cizre eski köprüsünde (Yafes Caddesi) sivil polislere ait Ranger tipi zırhlı aracın çarpması ardından hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alınan Dayan, 26 Ocak Çarşamba günü hayatını kaybetti.

Türk polisi araca ilişkin herhangi bir açıklama yapmazken, AKP iktidarının gasp ettiği Cizre Belediyesi kayyumu, belediyenin resmi Twitter hesabında suçu üstlendi.

Açıklamada şunlar ifade edildi: "24.01.2022. tarihinde sabah saat 8:35 sularında Yafes caddesinden Silopi caddesi istikametine Yafes köprüsü girişinde yoğun şekilde yağan yağmurun etkisiyle kayganlaşmış olan yolda yaralamalı trafik kazası meydana gelmiştir. Kazaya karışan araç Cizre Belediyesi adına kayıtlıdır. Belediyenin özel kalem ve güvenlik hizmetlerine tahsis edilmiş olan Ford Ranger marka bahse konu araç, bazı basın yayın organlarında ifade edildiği gibi zırhlı bir araç değildir, pikap tarzı bir hizmet aracıdır."