Üç kadın daha katledildi

Amed’de sistematik olarak şiddet gören bir kadın şüpheli bir şekilde hayatını kaybederken, Isparta’da da bir kadın evli olduğu erkek tarafından ateşli silahla katledildi. Ankara'da ise bir devlet görevlisi, eşini öldürdü.

Amed’in Bağlar ilçesinde yaşayan Şengül Okay, 15 yıldır evli olduğu eşi tarafından sistematik şiddete maruz kalıyordu.

Şiddet nedeniyle sığınma evine giden Şengül Oktay, her defasında aile bireyleri tarafından “ikna” edilerek, şiddete maruz kaldığı erkeğin yanına yeniden gönderildi.

Oktay, 2 Ekim Pazar günü şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. Şengül Oktay’ın evli olduğu erkek ise kayıplara karıştı.

Şengül Oktay’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na (ATK) kaldırıldıktan sonra Silvan ilçesinde toprağa verildi.

ISPARTA

Isparta’da da bir kadın katledildi. Merkeze bağlı Büyükgökçeli köyünde yaşayan Sezer Işık, eşi Yadiğar Işık’ı ateşli silahla yaraladı.

Ağır yaralı halde hastaneye kaldırılan Yadigar Işık, kurtarılamadı.

Cinayetin ardından olay yerinden kaçan fail henüz yakalanmadı.

ANKARA

Ankara’da ise Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nda Daire Başkanı olarak görev yapan hakim Serkan Tüzün, evli olduğu eşini katletti.

Ankara Etimesgut’ta bulunan hakim lojmanında gerçekleşen cinayette ateşli silah kullanıldığı bildirildi. Tüzün, işlediği cinayetin ardından intihar etti.

Her ikisinin cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.  

Failin ayrıca Alperen Ocakları'nın eski genel başkanı olduğu öğrenildi.

9 AYDA EN AZ 246 KADIN KATLEDİLDİ

Türkiye’de hemen her gün bir kadın katlediliyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na göre eylül ayında en az 26 kadın cinayeti yaşandı, 19 kadın da şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti. Ağustos’ta 33 kadın cinayeti ve 15 şüpheli kadın ölümü gerçekleşti.  Platformun aylık bilançolarına bakıldığında yılın başından bu yana en az 246 kadın katledildi. Buna onlarca şüpheli kadın ölümü de eklendiğinde bilanço daha da ağırlaşıyor.