Şengalli kadınlar tecride karşı yürüdü

Êzidî Kadın Özgürlük Hareketi (TAJE) ve Êzidî Gençlik Birliği, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek için Şengal’de bir eylem düzenledi.

Şengalliler Sinûn yolu üzerindeki Şehîd Gênco’da bir araya gelerek Kers Vadisi’nde bulunan Önderlik Bahçesi’ne kadar yürüdü.

Yüzlerce kadın ve genç katıldığı yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ile Êzidî kurum ve kuruluşlarının bayrakları taşındı

Yürüyüş boyunca sık sık “Bê serok jiyan nabe” ve “Bi can bi xwîn em tere ne ey Serok” sloganları atıldı.

Önderlik Bahçesi’nde bir açıklama yapıldı. Genç Kadınlar ve Êzidî Gençlik Birliği adına Besê Şengalî’nin okuduğu açıklamada “Önder Apo’ya karşı 1998 yılında yürütülen uluslararası komplo, bugüne kadar tutuklamalar ve tecritlerle devam etmektedir. İşgalci Türk devletinin Önderliğe uyguladığı bu tecrit kendi ulusal hukukunda dahi yer almamaktadır. Bu Türk devletinin ahlaksızlığını gösterir. Bu tecrit önderliğin halkların haklarını savunduğu için sürdürülüyor. Önderliğin tutuklanmasıyla bu toplumu karanlıkta tutmak istediler. Biz Êzidî gençler olarak Önderliğimiz özgürlüğüne kavuşana kadar mücadele edeceğiz” denildi.

TAJÊ koordinasyonu üyelerinden Riham Hiço ise “Önder Apo bir komployla 25 yıldır ağırlaştırılmış tecrit altında yaşıyor. Bu tecrit zaman geçtikçe daha da ağırlaştırılıyor. Bizler Êzidî kadınlar olarak bu komplocu güçleri şiddetle kınıyoruz. Önderliğime karşı bu komployu nasıl gerçekleştirdilerse 3 Ağustos 2014’de aynı komployu Êzidî toplumuna karşı da öyle gerçekleştirdiler. Halkımız üzerinde uygulanan fermanın ile Önderliğimiz üzerine uygulanan komplo birbirine bağlı gelişen olaylardır” ifadelerini kullandı.