Aydeniz: Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için mücadele büyütülmeli

Özgür Kadın Hareketi'nin (TJA) Kadın Konferansı’nda konuşan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, “Kürt kadınları başta olmak üzere, ‘jin, jiyan azadî’ diyenler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için de mücadeleyi büyütmeli” dedi.

Batman'da "Em li dijî faşîzmê bi biryar û di azadiyê de bi israr in (Faşizme karşı kararlı, özgürlükte ısrarcıyız)" şiarıyla düzenlediği düzenlenen konferansa katılan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz bir konuşma yaptı.

Aydeniz, “Kadın katliamları yapanlar, iktidarları için saraylarını korumaya çalışanlar bu salona baksın. Bu salon katliamlara, özgürlük istemeyenlere karşı büyük bir cevaptır” dedi.

Her dakika “katliam, savaş ve tecridin” devam ettiğini belirten Aydeniz, “Bunlara karşı kadınlar her zaman mücadele içerisinde. Her zaman, her alanı özgürlük alanına çeviriyor” şeklinde konuştu.

Tahran’da katledilen Kürt kadın Jina Emini ve yaşanan protesto eylemlerine değinen Aydeniz,  “Rojhilat Kürdistanı katliama karşı direniyor ve bu direniş özgürlüğe doğru gidiyor. Bu kongreden Rojhilat Kürdistanı’na bin selam gönderiyoruz. Ortadoğu’da direnen kadınlara bin selam gönderiyoruz. Özgürlük için diktatörlere karşı direnenlere selam olsun” ifadelerini kullandı.

Aydeniz, Kürt kadınlarının mücadeleleriyle dünyada örnek olduğunu vurgulayarak, şunları ekledi:

“Bunu sıradan bir söylem olarak söylemiyoruz. Kürt kadınları özgürlük ve geleceği için büyük bedeller verdi ve halen bedel ödüyor. Eşbaşkanlık sistemini kurdu. Bu sistem halen devam ediyor. Bu sistemi sonuna kadar savunacağız. Kürt kadınları olarak bu Eşbaşkanlık sistemini dünya kadınlarına armağan ediyoruz. Eşbaşkanlık sisteminin ve fikrinin bir sahibi olduğunu biliyoruz. Bu fikrin sahibi İmralı Adası’nda tecrit altında. Bundan kaynaklı Kürt kadınları başta olmak üzere Eşbaşkanlık sistemini savunanlar, ‘jin, jiyan azadî’ diyenler Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için de mücadeleyi büyütmeli.”