Ekin Wan şehadet yıl dönümünde mezarı başında anıldı

Türk devlet güçleri ile yaşanan bir çatışmada şehit düşen ve insanlık dışı bir şekilde teşhir edilen Kevser Eltürk (Ekin Wan), Van’da mezarı başında anıldı.

TJA, 10 Ağustos 2015'te yaşamını yitiren ve bedeni askerlerce teşhir edilerek paylaşılan Kevser Eltürk'ü mezarı başında andı.

Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA), 10 Ağustos 2015 tarihinde çıkan bir çatışmada şehit düşen ve bedeni Türk askerleri tarafından teşhir edilen Ekin Wan’ı Merkez İpekyolu Karşıyaka Mezarlığı'ndaki mezarı başında andı. Ekin Wan’ın mezarı da daha önce Türk polisleri tarafından tahrip edilmişti.

Anmaya TJA aktivistleri, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Barış Anneleri Meclisi ile Hakların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ilçe örgütü temsilcileri katıldı.

Ekin Wan’ın şehit düşmesi ardından bedeninin teşhir edilerek işkence yapıldığını söyleyen MEBYA-DER Eşbaşkanı Hanım Kaya, işkencenin Ekin Wan şahsında tüm kadınlara dönük bir saldırı olduğunu kaydetti.

HDP İpekyolu ilçe Eşbaşkanı Canan Uzunay ise, savaşın kendi içinde bir ahlak ve hukukunun olduğunu ancak Türkiye'nin bunlara bile umadığını ifade etti.

Uzunay, tüm saldırılara karşı kadın mücadelesinin her zaman devam edeceğini vurguladı.

"Şehit Namirin", "Bijî berxwedena jinan" sloganlarının atıldığı anma, alkışlar eşliğinde mezara karanfil bırakılarak son buldu.