Fransa'da Kürt kadınlar işgale karşı alanlara çıkıyor

Fransa'daki Kürt kadınlar, TJK-F öncülüğünde 20-21 Mayıs'ta alanlara çıkacak. Kadınlar, Türk devletinin işgalini protesto edecek ve uluslararası kurumlara seslenecek.

Fransa'da yaşayan Kürt kadınlar, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Fransa Parlamentosu ve uluslararası kamuoyunu göreve çağırmak için Fransa Demokratik Kürt Kadın Hareketi'nin (TJK-F) çağrısıyla alanlara çıkacak. Fransa’da bulunan kadın meclisleri, 20 ve 21 Mayıs günü alanlarda olacak.

TJK-F tarafından yapılan açıklamada, "Barzani’ye bağlı güçler Şengal’de bulunan Êzidîlere saldırıyor. Erdoğan ve Barzani, işbirliklerini Kürt direnişine ve DAİŞ katliamlarının kurbanı Kürtlere yönelik saldırılarını koordine etme noktasına getirdiler. Irak topraklarında yürütülen Türk taarruzu giderek yayılıyor. Kamuoyunun Ukrayna savaşına kilitlendiği bir dönem Erdoğan saldırılarını büyüterek süreçten yararlanıyor. Barzani savaşına karşı direnen Kürtler, Rus işgaline karşı direnen Ukraynalılar gibi özgürlük savaşçılarıdır. Bu nedenle bir taraftan işgalci Putin’i kınamak diğer taraftan Kürtlere karşı yürütülen savaş karşısında sessiz kalmak Avrupalı kurumlar, hükümetler ve insan hakları savunucularının yaklaşımı olamaz. Türkiye’nin NATO üyesi olması, onu uluslararası hukuka saygı göstermekten muaf tutamaz" denildi.

'HERKES SESİNİ YÜKSELTMELİ'

Açıklamada şunlar da ifade edildi:

"Gerillaya saldırı 4 parça Kürdistan’da işgal konseptini derinlikli yürütme anlamındadır. Yine işbirlikçi güç olan KDP’nin askeri ve ideolojik işbirlikçiliği bu konseptin bir ayağını oluştururken, Ortadoğu’da yaratılmak istenen demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü paradigmaya birebir saldırı niteliğini taşımaktadır. Özgür, onurlu ve ahlaki-politik çerçevede yaşama hedefi olan her Kürdün, her kadının, her gencin, her özgürlük ve demokrasi arayışı olan bireyler sorumludur. Bu temelde Avrupa’da yaşayan tüm kadınları, gençleri, Kürt Kadın Özgürlük çizgisinde geleceğini gören demokratik kamuoyunu, feminist çevreleri, şahsiyetleri alanlara çıkarak direnişi büyütmeye, bu savaşa karşı sesini yükseltmeye çağırıyoruz."

EYLEM YERLERİ

TJK-F, başta Paris olmak üzere eylemler gerçekleştirecek. Paris eylem alanı 21 Mayıs Saat 14.00’te Invalides Fransız Parlamentosu önü olurken, aynı saatlerde Grigny‘de Kürdistanlı kadınlar alanlara çıkacak. Yine Bordeaux'ta 20 Mayıs günü saat 19.00’da Stalingrad’da eylem düzenlenecek. Rennes'teki kadınlar ise 20 Mayıs’ta saat 18.00’de Requblique Meydanı’nda olacak. Toulouse’ta kadınlar, 21 Mayıs günü saat 14.00’te Campine de Mouton noir la Bourdette’te olurken, Strasbourg'da aynı gün saat 14.00’te Gare önünde bir araya gelinecek.Grigny Kadın Meclisi  de 21 Mayıs günü  Saat 16:00   Demokratik Kürt Toplum Merkezi'inden  Grigny belediyesine kadar yürüyüş gerçekleştirecek.

Fransa genelinde daha birçok noktada 20 ve 21 Mayıs tarihlerinde kadınlar alanlarda olacak.

TJK-F, eylemlere katılarak gerillayı sahiplenmeye çağırdı.