HPG, 2015’te şehit düşen iki gerillayı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 2015 yılında Serhat ve Garzan bölgelerinde şehit düşen Rizgar ve Zerdeşt kod adlı gerillaları andı.

HPG-BİM yaptığı yazılı açılamada “2015 yılında soykırımcı Türk devletinin gerilla güçlerimize yönelik başlattığı operasyonlarda Serhed ve Garzan alanlarında operasyon güçlerine karşı kahramanca savaşarak şehadete ulaşan Rizgar ve Zerdeşt yoldaşlarımızı saygıyla anıyoruz” dedi.

Her iki gerillanın kimlik bilgileri şöyle açıklandı.

Kod Adı: Rizgar Serhildan
Adı Soyadı: Reşit Çetinkaya
Doğum Yeri: Mûş
Anne – Baba Adı: Cevahir – Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: Ekim 2015 / Serhed

Kod Adı: Zerdeşt Sîser
Adı Soyadı: Mehmet Çevik
Doğum Yeri: Amed
Anne – Baba Adı: Nazife – Mehmet Mehdi
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Aralık 2015 / Garzan

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı:

“Rizgar yoldaşımız Mûş’un yurtsever bir ailesinde dünyaya gelmiş ve halkımızın ulusal değerlerine bağlı bir ortamda büyümüştür. Gerilla mücadelemizin Bakurê Kurdistan’ın tüm alanlarına yayılması ile partimiz PKK’yi tanımış ve halkımızın özgürlük mücadelesinde üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmek için 2014 yılında amcasının oğluyla birlikte gerilla saflarına katılmıştır.

Rizgar yoldaşımız gerilla saflarına katıldığından itibaren yaşamdaki fedakar duruşuyla dikkatleri üzerine çekmiş, emeğiyle kendisini var etmeyi temel ilke edinmiştir. Yine Önderliğimize, şehitlere ve halkımıza olan bağlılığı mücadelesini daha da yükseltmesinin gerekçesi olmuş, bu yönüyle öncülük görevine her çalışma sahasında sahip çıkmıştır. Yaşamdaki fedakar ve emekçi duruşunu savaş meydanında fedai bir tarzla dile getiren Rizgar yoldaşımız bu yönüyle tüm yoldaşlarına örnek olmuştur. Soykırımcı Türk devletinin 2015 sonbahar aylarında Qers’e bağlı Çemçê alanında gerçekleştirdiği operasyon sırasında düşmana güçlerine ağır darbeler vurduktan sonra ağır yaralanan Rizgar yoldaşımız düşmanın eline geçmemek için bir hafta boyunca bir sığınakta kalmış ve sonrasında kurtarılamayarak şehadete ulaşmıştır. Düşmana minnet etmeyen bu fedai duruşuyla yoldaşlarının hafızasına kazınan Rizgar yoldaşımız şehadetiyle yoldaşları için mücadeleyi yükseltme gerekçesi olmuştur.

Zerdeşt yoldaşımız da direnişçi kimliğiyle her zaman Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nin başkenti olan Amed’de bu direnişçi kültüre bağlı yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Sömürgeci TC devletinin, özgürlük mücadelemizin zafere en çok yaklaştığı bir süreçte tekrar soykırım politikalarını devreye koyması ve bu temelde Kürdistan’ın birçok yerinde halkımızın kazanımlarına dönük saldırılar başlatması üzerine Zerdeşt yoldaşımız bu faşizan zihniyete karşı halkımıza karşı olan sorumluluğu gereği gerilla saflarına katılmıştır.

Gerilla saflarına katıldığından itibaren doğal kişiliği ve temiz yüreğiyle tereddütsüz bir katılımı esas almış ve bu özellikleriyle örnek bir Apocu militan olmayı başarmıştır. Gerilla yaşamında yeni olmasına rağmen olgun kişiliği ve öğrenmeye hevesli yapısıyla kısa sürede gerillacılığın tüm inceliklerini öğrenmiş ve rol üstlenmeye başlamıştır. Düşmanın halkımıza yönelik saldırılarına karşı büyük bir öfke duyan Zerdeşt yoldaşımız bu öfkesini daha fazla mücadele etme gerekçesi yapmış ve savaşın en yoğun yaşandığı alanlarda bulunmayı kendisi için öncelikli görev olarak belirlemiştir. Zerdeşt yoldaşımız bu temelde düşmanın “Çöktürme Planı’’ çerçevesinde gerçekleştirdiği ve özgürlük gerillamız şahsında halkımızı katliamlardan geçirme operasyonlarında düşmana karşı fedai bir tarzda savaşmış ve düşmana ağır darbeler vurulan çatışmalarda kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır.

Her bir şehadeti daha fazla mücadele etme gerekçesi yaparak büyüyen partimiz PKK’nin savaşçıları olarak; şehitlerimizin ve halkımızın zaferi gerçekleştirme amaçlarını mutlaka başaracağımızın sözünü veriyor, bu temelde Rizgar ve Zerdeşt yoldaşlarımızın değerli aileleri başta olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz.”