Kassel ve Offenbach’ta protesto

Almanya’nın Kassel ve Offenbach kentlerinde Jîna Emînî ve Nagihan Akarsel için gerçekleştirilen protestolarda, faşistlerin yükselen kadın özgürlük mücadelesinden ve kadınlardan korktuğunu vurguladı.

Kassel’de yaşayan Kurdistanlılar, Jineoloji Araştırma Merkezi üyesi Nagihan Akarsel ile Jîna Emînî'nin katledilmesini protesto etmek amacıyla Königsplatz’ta bir araya geldi.  

Saat 17.30’da katledilen kadınlar anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eylemde konuşmalar yapıldı.  

Sık sık “Jin Jiyan Azadî” sloganlarının atıldığı eylemde, Jîna Emînî ve Nagihan Akarsel’in fotoğrafları taşındı.

Eylem yaklaşık 2 saat sürdü.

OFFENBACH

Offenbach’ta da farklı kurumların katılımıyla bir eylem gerçekleştirildi. Saat 18.00’da Belediye önünde başlayan mitinge SPD, Yeşiller, Sol Parti, DGB, öğrenci temsilcileri, gençlik örgütleri ile Sara Kadın Meclisi üyeleri katıldı.

İran polislerince katledilen Jîna Emînî için bir araya gelen kadınlar adına, Offenbach Belediyesi bünyesinde örgütlü "Bunt statt Braun" üyesi İranlı Mahshid Nacafî açılış konuşması yaptı.

Ülkesinde süren direnişin öncüleri olan kadınları selamlayan Mahshid Nacafi, yaşanan hak ihlallerine de dikkat çekti, iltica etmiş olan hiç kimsenin ülkelerine gönderilmemesi gerektiğini söyledi.

Jîna Emînî’nin Kürt bir kadın olmasının dikkat çekici olduğuna işaret eden Mahshid Nacafi , sözlerini "Jin Jiyan Azadî" diyerek tamamladı.

Sara Kadın Meclisi adına yapılan konuşmada ise, hem Jîna Emînî hem de Süleymaniye’de suikast sonucu Jineoloji Akademisi üyesi ve yazar Nagihan Akarsel’in katledilmesinin, yükselen kadın özgürlük mücadelesi ve kadınlar karşısında duyulan korkunun sonucu olduğuna vurgu yapıldı.

Yapılan her konuşmanın ardından “Jin jiyan azadî” sloganı atıldı.