Köln'de CDU ve Yeşiller Partisi ziyaret edildi

Viyan Kadın Meclisi delegasyonu, Türk devletinin zehirli gaz kullanımına dair CDU ve Yeşiller parti yetkilileriyle görüşerek, dosya sundu.

Türk devletinin Medya Savunma Alanları'nda Kürdistan gerillasına dönük zehirli gaz kullanması uluslararası platformlara taşınmaya devam ediyor.

Almanya'nın Köln kentinde bulunan Viyan Kadın Meclisi altı kişilik bir delegasyon oluşturarak CDU ve Yeşiller Partisi'nin Köln'deki il temsilciliklerini ziyaret etti.

Delegasyon üyeleri, ziyaret sırasında iki partinin yetkilileri ile görüşerek bilgilendirme yaptı. Delegasyon, Türk devletinin Kürdistan'da özellikle son aylarda gerillaya karşı zehirli gaz kullandığına dikkat çekti ve bunu örneklerle açıkladı.

Delegasyon, ayrıca Türk devletinin ne zaman ve nerelerde zehirli gaz kullandığına dair hazırladıkları bir dosyayı da CDU (Almanya Hristiyan Demokratlar Birliği) ve Yeşiller Partisi yetkililerine sundu.

 İki partinin yetkilileri de aldıkları dosyayı ve aktarılan bilgileri partilerindeki gerekli kurullara ileteceklerini ifade etti.

Viyan Kadın Meclisi delegasyonu önümüzdeki günlerde Die Linke, SPD ve FDP Köln il temsilciliklerini de ziyaret ederek dosya sunacak.

İki ayı aşkın bir süredir Avrupa Kürd Kadın Hareketi öncülüğünde zehirli gaz kullanımının durdurulması için çeşitli girişimlerde bulunuldu.

Özellikle Hollanda, Belçika ve Almanya'nın farklı şehirlerinde Kürt kadınlar, bu konuda çok sayıda miting, etkinlik ve görüşme gerçekleştirdi.