Kürt Kadın Platformu: Boyun eğmeyeceğiz 

Birleşik Kürt Kadın Platformu, TJA Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan’a verilen 30 yıllık hapis cezasını kınayarak, "Bu hukuksuzluk  Ayşe Gökkan şahsında Kürt kadınına ve değerlerine yapılmış kabul ediyoruz. Boyun eğmeyeceğiz"  mesajını verdi.  

Tevgera Jinên Azad (TJA) Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan’a yargılandığı davada toplamda 30 yıl hapis cezası verildi. Gökkan'ın kadın mücadelesindeki çalışmaları suçlama konusu yapıldı ve “örgüt üyesi olmak” ile “örgüte bilerek isteyerek yardım etmek” iddiaları ile ayrı ayrı cezalar verildi. Gökkan adil bir yargılama yapılmadığını belirterek dünkü karar duruşmasında savunma yapmadı. Gökkan, ayrıca “Kadın, yaşam, özgürlük dünyaya düşen bir cemredir” mesajını vererek sözcüsü olduğu TJA’nın illegalize edilmesine de tepki gösterdi.  

 

Gökkan'ın bu mücadelesini sahiplenen kadın örgütleri, mahkemenin verdiği 30 yıllık cezaya tepki göstermeye devam ediyor.

 

Birleşik Kürt Kadın Platformu yayınladığı yazılı açıklama ile Gökkan'a karşı yapılmış hukuksuzluğun "Kürt kadınlarına ve değerlerine" dönük olduğuna dikkat çekerek durumu kabul etmediklerinin altını çizdi. 

Birleşik Kürt Kadın Platformu'nun açıklaması şu şekilde: "Yaşamının 30 yılından fazlasını kadın mücadelesine adayan siyasetçi ve kadın aktivisti arkadaşımız kız kardeşimiz Ayşe Gökkan’a dün Diyarbakır 9. Ağır Mahkemesi tarafından hukuksuz bir şekilde 30 yıl ceza verildi. Bütün siyasi yaşamı boyunca onlarca kez gözaltına alınan ve hakkında 200'den fazla soruşturma açılan Ayşe Gökkan kadın mücadelesinin yanında aynı zamanda Kürt kadın mücadelesinde de önemli bir aktör olduğu için bu ceza verilmiştir. Ayşe Gökkan’a yapılan bu hukuksuzluk aslında Ayşe Gökkan şahsında Kürt kadınına ve değerlerine yapılmış kabul ediyoruz. 

BOYUN EĞMEYECEĞİZ

 

Ayşe Gökkan’ın mücadelesini sürdüreceğimizi ve her zaman yanında olduğumuzu, bizlere dayatılan hukuksuzluklara asla boyun eğmeyeceğimizi belirtmek isteriz. 

 

Birleşik Kürt Kadın Platformu olarak bu hukuksuzlukları asla kabul etmediğimizi, bu süreç içerisinde davanın takipçisi olacağımızı ve Ayşe Gökkan’ın mücadelesini sürdüreceğimizi ve her zaman yanında olduğumuzu, bizlere dayatılan hukuksuzluklara asla boyun eğmeyeceğimizi belirtmek yineliyoruz. 

 

Ayşe Gökkan bütün kimliklerinin ötesinde bir Kürt kadını olduğu için bu ceza ile karşı karşıya kaldı, biz Birleşik Kürt Kadınları Platformu olarak bu hukuksuzluğu kabul etmiyor ve en sert şekilde kınıyoruz."