PAJK: Leyla yoldaş duruşuyla zafer çizgisini temsil etti

PAJK: Leyla yoldaş değerleri yaşayan, yaşatan özlü katılımıyla yücelen bir kişiliğin sahibi oldu. Komutanlaşan, öncüleşen kadın duruşuyla zafer çizgisini temsil etti. Sahip olduğu birikimle kendi başına ideolojik-askeri akademiydi.

PAJK Koordinasyonu, "PAJK Meclis üyemiz, YJA Star-HPG Komuta Konsey üyesi Leyla Sorxwin-Hamiyet Yalçınkaya yoldaşın şehadeti Partimiz ve halkımızı derinden etkilemiştir. Leyla arkadaş şahsında devrim şehitlerimizi saygıyla, minnetle anar, Parti yapımıza, ailesine ve halkımıza başsağlığı dileriz. Besta’da 2023 Ocak ayında düşman operasyonlarına karşı fedai ruhla savaşarak şehit düşen Leyla yoldaş, otuz bir yıllık gerilla yaşamı bir kadının öz irade ve emeğiyle kendini yaratmanın sanatıdır. Amed’den çok genç yaşta yüzünü verdiği özgürlük dağları yeniden doğuş mekanı oldu. Özgürlüğe sevdalı, mücadeleci tüm kadınlar için, bizim için eğitici, öğretici olan komutanımız Leyla yoldaşın ardılları olarak emeğine, anısına layık olma sözümüzü veriyoruz" dedi.

"Leyla yoldaş, Önderlikle özde buluşmayı ideolojik yaşam tarzı olarak belirlemişti" denilen açıklamada, "Değerleri yaşayan, yaşatan özlü katılımıyla yücelen bir kişiliğin sahibi oldu. Komutanlaşan, öncüleşen kadın duruşuyla zafer çizgisini temsil etti. Sahip olduğu birikimle kendi başına ideolojik-askeri akademiydi. Kadın özgürlük ilkeleriyle kendisini çarpıcı yaratmanın muhteşemliğiyle tüm yoldaşları üzerinde büyük bir etkiye, sevgiye, değere sahipti. Özgürlük mücadelemizde hayati bir görevi yerine getiren halk savunma güçlerine komuta ederek dönem görevlerini başarıyla yerine getirdi. PAJK merkez görevlerini hem Parti merkezinde hem yöneldiği tüm görev alanlarında yüksek bir sorumlulukla yerine getirerek Önderlik gerçeğini hakiki yaşadı" diye belirtildi.

PAJK açıklamasında şu hususlara da yer verildi:

"Parti yaşamının her gününü katılımının ilk heyecanı, ilk eylemin sıcaklığı, özgürlük militanları olarak başarmaya yeminli kadın-erkek yoldaşlarıyla tanışmanın sırlı dilini hep yaşadı. Özgür yaşam uğruna ne yapılması gerekiyorsa en iyisini yaptı. Botan sevdalısıydı. Gerilla mücadelesinde stratejik öneme sahip Botan’ın her karış toprağına özgürlüğü nakış nakış işledi. Botan kültürüyle bütünleşmiş kadın komuta olarak halkçı, adaletli özellikleriyle halkın gönlünde taht kurdu. Kadınlara mücadele aşkı aşıladı. Botan Saha Komutanı olarak korucu, ajan, muhbir ağına ve faşist ordunun imha amaçlı operasyonlarına karşı yürüttüğü sonuç alıcı hamle ve eylemlerle faşizmi Kurdistan’da geriletti.  Toplumun örgütlü dili haline geldi, kurtuluş çizgisinin somut ifadesi oldu. Yaşama olan büyük sevgisi, kadın özgürlüğüne olan derin bağlılığı Leyla yoldaşı otuz bir yıllık gerilla mücadelesinde büyük yaşamın ve eylemin sahibi yaptı.  Direniş, emek, kahramanlık, kararlılık ve inançla yaratılmış partileşmiş öncülük özellikleriyle Kurdistan Kadın Özgürlük Hareketimizi hep yeniliklere taşıdı. Öncüleşerek komutanlaşan, savaşarak güzelleşen özgürlüğün iradesini temsil eden çizgiyle Kadın Özgürlük Hareketimizi ve mücadelemizi yenilmez kılmıştır.  Kadın devrimimizin yetiştirdiği böylesine tarihi değer kişiliklerin yoldaşı olmak, komutası altında mücadele etmek en büyük onurdur. Başı yıldızlara değen görkemli kadın öncülerimiz var oldukça faşizme, erkek aklına, iktidarına, cinsiyetçiliğe karşı mücadelemiz büyüyerek sürecektir. Her bir şehadet, özgürlük yeminimizdir."