Marsilya’da yüzlerce kadın erkek şiddetine karşı yürüdü

Marsilya'da erkek şiddetine karşı yürüyen yüzlerce kadın, "Özgür kadını, ekolojik bir yaşamı inşa etmek için mücadele eden bir organizasyondur" dedikleri PKK'nin 43'üncü kuruluş yıl dönümünü de kutladı.

Fransa’nın Marsilya kentinde Arin Mirkan Kadın Meclisi öncülüğünde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında yürüyüş ve miting düzenlendi.
Saat 13.00 de Vieux Port meydanına toplanan yüzlerce kadın, Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) flamalarıyla “Jin jiyan azadî” ve kadına yönelik şiddete dikkat çeken Fransızca yazılı pankartlar taşıdı.

Yürüyüş boyunca binlerce bildiri dağıtıldı ve yürüyüş korteji Fransız kadın kurumlarıyla birleşerek devam etti.

Burada Marsilya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Martine Vassal, Arin Mirkan Kadın Meclisi sözcüleriyle bir araya geldi.

Ardından Valilik binası önüne doğru yürüyüşe geçildi. Yürüyüş esnasında yürüyüşe katılan kurumların mesajları okundu.  

Solidarite liberté Kurdistan 13 temsilcisi Annik Samalien, PKK’nin 43’üncü kuruluş yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, “PKK halktır, halk PKK’dir. PKK bir insanlık hareketidir. İnsanlık değerlerini savunan, bu uğurda ağır bedeller ödeyen, en zor şartlarda özgür gelecek için mücadele eden bir harekettir. Özgür kadını, ekolojik bir yaşamı inşa etmek için mücadele eden bir organizasyondur” dedi.
Kadına yönelik şiddete karşı tepkilerin de öne çıktığı yürüyüş, Valilik binası önünde sona erdi.