Maxmûr’da 25 Kasım yürüyüşü: Direnen kadınları sahiplenelim

Şehit Rustem Cûdî Mülteci Kampı’nda 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla kitlesel bir yürüyüş düzenlendi.

Şehit Rustem Cûdî Mülteci Kampı’nda (Maxmûr) 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla kitlesel bir yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüş Şehit Aileleri Kurumu önünde başladı

Yürüyüşte, kadına yönelik şiddete karşı mücadelenin sembolü olan Mirabel kardeşlerin fotoğraflarıyla birlikte üzerinde Kürtçe “Şiddet insanlık suçudur” ve Özgür kadın bilinciyle İmralı sistemini aşacağız, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlayacağız’ yazılı pankartlar taşındı.

Maxmûr Kültür Sanat Merkezi önüne kadar süren yürüyüş sonrası, Eğitim Komitesi Eşsözcüsü Bêrîvan Kaya, kadınlar adına bir açıklama yaptı.

Mirabel Kardeşler şahsında şiddete karşı mücadele eden bütün kadınları anan Bêrîvan Kaya, “Bugün kadının özgürlüğü için mücadele veren bütün kadınların direnişi kutsaldır. Kürt kadınlar öncülüğünde amansız bir mücadele veriliyor. Rojava’da, Şengal’de ve Maxmûr’daki DAİŞ çeteleri ve işgalciler şahsında erkek egemen zihniyete karşı sergiledikleri direniş bütün dünya kadınlarına örnek oldu, umut oldu. Bu uğurda yüzlerce kadın şehit verildi. Bu yüzden diyoruz ki dünyanın neresinde olursa olsun egemen zihniyete karşı direnen kadınları sahiplenelim. Bu umut ve inançla, özgürlük mücadelemizi, haklı direnişimizi zaferle taçlandırabiliriz.

Miting, “Bijî Serok Apo” ve ‘Jin Jiyan Azadî’ sloganlarıyla sona erdi.