PAJK: Her koşulda kadın özgürlük mücadelesine öncülük yaptılar

PAJK: Berçem ve Kinda yoldaşın Önderliğe olan bağlılıkları ve kadın özgürlük mücadelesine partileşme duruşlarıyla her koşulda kadın özgürlük mücadelesine öncülük yaptılar.

Şehit düşen Serçem Turcel ve Kinda Zin'e ilişkin açıklama yapan PAJK Koordinasyonu,  “Özgürlüğe tutkulu iki özge canımız Berçem Turcel ve Kinda Zin yoldaşlar 1993’ten bu yana kesintisiz öncü militanlıkla kadın mücadelesini büyüten özgürlük değerleridir” dedi.

PAJK Koordinasyonu açıklamasında şunlar belirtildi:

“Berçem Turcel yoldaşımız 1993’te GAP eyaletinden başladığı gerillacılığı kuzey alanlarından Medya Savunma Alanlarına, Rojava’ya kadar sürdürerek devrimi örgütledi. Direniş iradesini Kurdistan dağlarında büyüttü. Uzun yıllara dayalı gerillacılığında YJA Star-HPG alanlarında başarılı komuta tarzıyla özgürlük savaşını geliştirdi. Kadınların, halkının özgürlük arzusunu  en derinden hissederek her anında devrimci gelişmelere yol açtı. Türk sömürgeciliğine karşı başlattığı özgürlük savaşını Rojava’da DAİŞ’e karşı sürdürdü. Ataerkil sistemin cinsiyetçi politikasına karşı her zaman radikal mücadele yürüttü. Kadın mücadelesine derin inancı, bağlılığı ve yurt sevgisi özverili, fedai, fedakar militan özelliklerde şekillenerek sarsılmaz bir öncülük yaptı.

Kinda Zin yoldaş naif ruhu, devrimci tutumuyla mücadelenin tüm alanlarında her zaman güvenin, sevginin, birliğin temsilini yaptı. Otuz yıllık mücadelesinde gittiği her yere kadının sınırsız yaratıcılığını taşıdı. Yoldaşları tarafından hep sevilen, aranan kişiliğiyle yürüttüğü her faaliyette iz bıraktı. Özgür yaşamla bütünleşen sadeliğiyle doğa ve yurt sevgisini Kürdistan dağlarından topluma taşıdı. On üç yaşındayken İngiltere’ye varan göç yollarını, 1995’te Partiye katılarak özgürlük yürüyüşüne dönüştürdü. Cinsiyetçi sistemle hesaplaşma ve sorgulamalarını geliştirdikçe militan kimliğini güçlendirdi. Her Kürt bireyi, özgürlük militanı gibi yüreğinde derin yaralar açan uluslar arası komplo her daim mücadele yeminiydi.

Berçem ve Kinda yoldaşın Önderliğe olan bağlılıkları ve kadın özgürlük mücadelesine partileşme duruşlarıyla her koşulda kadın özgürlük mücadelesine öncülük yaptılar. Katıldıkları ilk günden itibaren PAJK-PKK militan sadeliğinde yaşayarak Partili yaşamın güzelliğini, çekiciliğini çoğalttılar.  İki isyancı yürek, Mardin’in ve Maraş’ın özverili kadınları Kurdistan kadınlarına umut, inanç oldu. Düşmanın katliamcı saldırılarına, asimilasyon politikalarına karşı kadınları, halkı özgürleştirmenin ve toprağını savunmanın sembolü oldular. Yeri geldiğinde bir eğitmen yeri geldiğinde komuta ve özgürlük savaşçısı olarak verdikleri tarifsiz emekle değer yarattılar. Kadın tarihimizin öncü kahramanlarıdır. Şehadetleri intikam yeminimizdir. Faşist gerici AKP-MHP iktidarına kinimiz her gün mücadele alanlarında büyüyecektir. Değerli yoldaşlarımızın anısı önünde saygıyla eğiliyor, mücadele ruhumuz ve bilincimiz olarak her daim yaşatacağız. "