Rusya’daki Kürt kadınları tecride karşı harekete geçmeye çağırdı

Rusya’nın Krasnodar bölgesine bağlı Adigey’de yaşayan Kürt kadınları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı uygulanan ağırlaştırılmış tecride karşı harekete geçme çağrısı yaptı.

Adigey’de yaşayan Kürt kadınları bir açıklama ile tecride ilişkin mücadele çağrısında bulunarak, Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğünü istedi.

Kürt Kadın Komitesi adına açıklamayı okuyan Fatma Zayadin, “faşist Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı uyguladığı ağırlaştırılmış tecridin amacının Kürt halkını önderinden bilgisiz bırakmak olduğunu ve bu durumun çok vahim bir hal aldığını” belirtti.

Zayadin, Abdullah Öcalan’ın ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmemesinin uluslararası bir konsept çerçevesinde uygulandığı tepkisinde bulundu.

Uluslararası güçlerin sessizliğinin Kürt halkına yönelik inkar ve imha politikasını cesaretlendirdiğini belirten Zayadin, Kürtleri bulundukları her yerde tecride karşı ayağa kalkmaya çağırdı.

Zayadin, başta AB ve ABD olmak üzere tüm uluslararası güçler ve kurumları da bir an önce harekete geçmeye çağırdı.

Zayadin “faşist Türk devletinin Kürt halkını bu duruma alıştırma çabalarının boşa çıkacağını ve Kürt halkının bu durumu hiçbir zaman kabul etmeyeceğini” vurguladı.