Stuttgart’ta direnen Kürt kadınlar selamlandı

Stuttgart’ta düzenlenen mitingle, giderek artan kadın cinayetlerine, cinsiyet eşitsizliğine, toplumsal cinsiyetçiliğe vurgu yapıldı.

Almanya’nın Stuttgart kentinde Meryem Kadın İnisiyatifi öncülüğünde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü kapsamında bir miting gerçekleştirildi.

YJK-E Stuttgart tarafından "Kadın kırımına karşı özgür kadını ve özgür toplumu savunalım" şiarıyla gerçekleştirilen mitingde, Avrupa Kürt Kadın Hareketi tarafından hazırlanan bildiri okundu.

Ortadoğu’daki kadınlar başta olmak üzere tüm dünya kadınlarına ilham kaynağı olan Kürt kadınlarının özgürlük mücadelesi selamlandı, eril zihniyete karşı omuz omuza direnerek örgütlülüğü süreklileştirme ve mücadeleyi büyütme çağrıları yapıldı.

Die Linke, Kadın Gözüyle ve SKP’nin kadın temsilcilerinin de katıldığı etkinlikte, giderek artan kadın cinayetlerine, cinsiyet eşitsizliğine, toplumsal cinsiyetçiliğe bir kez daha vurgu yapıldı.

Mitingde yakınları tarafından katledilen ve devlet şiddetiyle yaşamını yitiren devrimci kadınların fotoğrafları etrafına mumlar yakıldı, anılarına balonlar uçuruldu. Etkinlik boyunca resimleri slayt gösterisi de sunuldu.

Tutsak kadın tutsaklara gönderilmek üzere postkartlar yazıldı.

Eylem, 27 Kasım’da yapılacak yürüyüşe katılım çağrıları ve coşkulu halaylarla sona erdi.