YPJ şehitleri Bêrîtan Dersim ve Roj Avaşîn anıldı

Farklı tarihlerde şehit düşen Bêrîtan Dersim ve Roj Avaşîn’i anan YPJ, “Yaşanan her şehadet, intikam ve zafer sözümüzü büyütüyor” dedi.

Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Genel Komutanlığı yaptığı açıklamayla, farklı tarihlerde şehit düşen Bêrîtan Dersim (Nermîn Sino) ve Roj Avaşîn’i (Rihan Biro) andı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Birçok değerli canın feda edildiği Rojava Devrimi her geçen gün büyüyor. Mevcut tüm saldırılara rağmen devrimin içinde yetişen nesiller, özgürlük mücadelesine yöneliyor ve insanlık devrimini sahipleniyor. Kapitalist modernite sistemi özellikle gençleri geleceksiz bırakmaya çalışıyor ama bu soykırımcı sisteme en çok direnenler yine genç kadınlar. Elbette yaşanan bu gerçek, başarı ümidini daha da büyütüyor. Bir kez daha özgürlük için savaşmaya gönül vermiş kadınların çalışmaları ve mücadelesi ile insanlığın özgürlüğünün kalıcı olacağından eminiz.

Bêrîtan Dersîm ve Roj Avaşîn yoldaşlarımız, görevleri başındayken farklı zamanlarda şehadete ulaştılar. Yoldaşlarımız Bêrîtan Dersim ve Roj Avaşîn’i saygıyla anıyoruz ve ailelerine başsağlığı diliyoruz. Mücadele saflarında yaşanan her şehadet, intikam ve başarı sözümüzü daha da büyütüyor.

Bêrîtan Dersim (Nermîn Sino), yurtsever bir aile içinde büyüdü ve ülkenin özgürlüğünü sağlamak için mücadeleye katıldı. Bêrîtan yoldaş da genç yaşta arkadaşlarının gönlünde yer edinen öncü arkadaşlarımızdandı. Bêrîtan arkadaş, işgalci Türk devleti  2019’da Kuzey ve Doğu Suriye’ye işgal saldırıları başlattığı zaman, işgale karşı özgürlük saflarında yerini aldı. Bêrîtan yoldaşın bu tutumu işgalci Türk devletine karşı bir yanıttı. Bu tavrıyla cesur bir kadın olarak, devrimci hayatının her anında özgür kadın olmanın anlamını aramış ve omuzlarına düşen tüm görevleri yerine getirmiştir.

Yoldaşımız Roj Avaşîn (Rihan Biro), yoldaşları arasındaki fedakar tutumuyla her zaman bir örnekti. Roj yoldaşımız, 2019’da özgürlük saflarına katıldı. Kısa sürede devrimci yaşamı öğrendi ve demokratik, ekolojik ve kadın özgürlüğüne sahip bir toplum inşa etmek için çok çalıştı. Kadın devriminin çocukları olarak halk devriminin sorumluluğunu hissetti ve bu hedefle halkın özgürlüğü yolunda şehit oldu.

Bir kez daha Bêrîtan Dersim, ve Roj Avaşîn yoldaşlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz. Başta şehitlerimizin ailelerine ve tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz. Yoldaşları olarak hayallerini gerçekleştireceğimizin ve işgalcilere hiçbir zaman izin vermeyeceğimizin sözünü veriyoruz. Bu topraklarını kahramanlarına gerçek birer yoldaş olmak için ülkenin bağımsızlığı ve özgürlüğünü sağlama sözünü veriyoruz.

Şehit yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyle:

Kod adı: Bêrîtan Dersim

Adı ve soyadı: Nermin Sino

Anne adı: Fatma

Baba adı: Salar

Şehit düştüğü yer ve tarih: Tebqa, 04.05.2021

*****

Kod adı: Roj Avaşîn

Adı ve soyadı: Rihan Biro

Anne adı: Rojin

Baba adı: Celal

Şehit düştüğü yer ve tarih: Sirîn, 29.06.2022”