YPJ, Silava Efrîn ve Bêrîvan Qelender'i andı

YPJ, şehitler Silava Efrîn ve Bêrîvan Qelender'i anarak, "Devrimi koruyacak ve büyüteceğiz" dedi.

YPJ Genel Komutanlığı, şehitler Silava Efrîn ve Bêrîvan Qelender'in şehadetlerinin 9. yıl dönümüne ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "Rojava Devrimi, binlerce kadının emeği ve mücadelesi sayesinde büyük bedeller verilerek büyüdü ve bütün dünya kadınlarına ulaştı. Bu devrim her zaman borçlusu olduğumuz binlerce şehidin kanıyla gerçekleşti. İlk şehitlerimiz olan yoldaşlarımız Silava ve Bêrîvan’ı şehadetlerinin 9’uncu yıl dönümünde anıyoruz. Mayıs ayı, Kürt halkının mücadelesi için şehitler ayıdır. Devrimci kadınlar olan Leyla Qasim, Şirin Elemhuli ve Gurbet Aydın şahsında bütün Mayıs ayı şehitlerini, özgürlük ve Rojava Devrimi şehitlerini anıyor, devrimi büyütme ve koruma sözünü veriyoruz. YPJ güçleri emek ve mücadeleyle bugüne kadar ulaştı" denildi.

'ŞEHİTLER SAYESİNDE DAHA GÜÇLÜYÜZ'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Ortadoğu topraklarında kadının kimliği ortadan kaldırıldığında Rojava Devrimi ile yoldaşlarımız Silava ve Bêrîvan’ın cesaretli öncülüğünde kadınlar büyük bir iradeyle kimliğini kazandı. Özgürlük mücadelesinde gücünü ve iradesini gördü, bu cevheri Rojava topraklarında Kürt, Ermeni, Asuri, Arap ve Süryani kadınlarla Kuzey ve Doğu Suriye’de özgürlük heyecanını kurdu. YPJ ordusu bu temelde demokratik ulus paradigmasını inşa ederek dünya kadınlarına ve varlığını YPJ’de görüp katılan onlarca enternasyonalist savaşçıya ulaştırdı.

Efrîn şehrinden olan yoldaşlarımız Silava Efrîn ve Bêrîvan Qelender, Rojava Devrimi başladığında tereddüt etmeden zafer kararlılığıyla devrime katıldı. Emek, fedakârlık, devrime ve özgürlüğe inançla Rojava Devrimi’nin öncüsü oldular. 2013 yılında Efrîn’i işgal etmek isteyen çetelerin saldırılarına karşı direndiler, ülkelerinin topraklarını korumak için cepheden cepheye mücadele ettiler. Yoldaş Bêrîvan 28 Mayıs, yoldaş Silava ise 29 Mayıs 2013’te şehit düştü. Şehadetleri bizim için büyük bir öfke ve özgürlük mücadelesini güçlendirmeye dönüştü. Bu bağlamda YPJ güçleri, Rojava Devrimi’nin 10’uncu yıl dönümünde özgürlük felsefesi ışığında her zamankinden daha güçlüdür.

'DEVRİMİ BÜYÜTECEĞİZ'

Halkımız ve bölge halklarımız için tarihi olan bugün de YPJ olarak görev ve sorumluluklarımız da büyüktür. Bu hafıza ve bilinçle şehitlerimizin belirlediği yoldan tereddüt etmeden yürüyeceğiz. Devrimimize dönük tehditlere ve her türlü saldırıya karşı hiçbir zaman geri adım atmayacağız, özgürlük mücadelemizi daha da büyüteceğiz. Yoldaşlarımız Bêrîvan ve Silava şahsında bütün şehitlerimize, devrimizi büyüteceğimiz ve koruyacağımız sözünü bir kez daha veriyoruz.”