‘Dargeçit’ belgeseli İstanbul Film Festivali’nde yarışacak

Dargeçit JİTEM Davası’nı konu edinen “Dargeçit” belgeseli 43’üncü İstanbul Film Festivali’nde yarışacak.

DARGEÇİT BELGESELİ

Yönetmenliğini Berke Baş’ın, yapımcılığını ise Enis Köstepen’in üstlendiği “Dargeçit” belgeseli, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl 43’üncüsü düzenlenecek olan İstanbul Film Festivali’nin Ulusal Belgesel yarışmasına seçildi. Dargeçit, bu yıl festivalde yarışacak 10 yerli belgeselden biri olacak. 2018 ve 2022 yılları arasında çekimleri gerçekleştirilen belgeselde, 1995 yılında Mêrdin’in Kerboran (Dargeçit) ilçesinde zorla kaybedilen 7 kişinin yakınlarının, avukatları Erdal Kuzu’nun ve İnsan Hakları Derneği’nin yıllar süren mücadelesi sonucunda açılan Dargeçit JİTEM Davası’nın mahkeme süreci konu edildi.

2015 yılında başlayan davanın son 5 yılına odaklanan Dargeçit belgeseli, 1990’larda işlenen ağır insan hakları ihlallerine ilişkin davaların zamanaşımına uğrama tehlikesine karşı mücadelenin sesini yükseltmeyi hedefliyor.

Dargeçit’in festival gösterimleri 27 Nisan Cumartesi günü saat 16.00’da Beyoğlu Sineması’nda ve 28 Nisan Pazar günü saat 13.30’da Kadıköy Sinematek’te düzenlenecek.