Fransa’da sette çocuklara refakat zorunluluğu getirildi

Fransa’da film setlerinde 16 yaşındaki çocuklara artık ebeveynlerin eşlik etmesi zorunlu olacak.

Çocukların istismara maruz kalmalarının önüne geçmek için aktris Judith Godrèche, ebeveyn zorunluluğu getirilmesini talep etmişti. 

Her yıl 4 bin çocuğun yapımlara katılmasına izin verilirken, sinema yapımcıları birliği RTL radyosuna yaptığı açıklamada çocuklara artık sette "zorunlu" eşlik edilmesi gerektiğini duyurdu. 

Film yapımcıları sendikası genel delegesi Valérie Lépine radyoda, “Değişen şu ki bu tutum, bir filmde çalışan 16 yaşın altındaki tüm çocuklar için zorunlu hale gelecek” dedi. 

Sözkonusu kurala uymayan filmlere sinema kurulu tarafından herhangi bir yardım yapılmayacak. 

Lépine,  "Bu yükümlülük, Ulusal Sinema ve Animasyon Görüntüleri Merkezi CNC'nin bu kurala uymayan filmlere yardım yapmayacağı gerçeğinden kaynaklanacaktır" diye ekledi.

Valérie Lépine “Tüm profesyonellerin arzusu bu yükümlülüğün mümkün olan en kısa sürede yürürlüğe girmesidir. Artık maddi kısıtlamalar ve yeni koşullar var” şeklinde konuştu. 

Bu önlemler arasında, örneğin refakatçiden sabıka kaydından alıntılar veya çocuklara eşlik edecek önemli eğitim deneyimine dair kanıt istenecek. "

Lépine, “Bu tutumu profesyonelleştiriyoruz ancak bunun hızlı bir şekilde uygulanacağından çok eminiz" diye belirtti. 

Bu tedbir, iki yönetmenin aktris Judith Godrèche'e reşit olmadığı sırada tecavüz ve cinsel saldırı suçundan dava açılmasının ardından geldi. Hafta başında on aktris, yönetmen Philippe Lioret'i profesyonel bağlamda uygunsuz davranışlarda bulunmakla suçladı.