HBDH milisleri, askerlik şubesini vurdu

HBDH Mehmet Candemir Milisleri, 15 Ağustos'u selamlayarak, "Amed’de askerlik şubesini vurduk" açıklamasında bulundu.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Mehmet Candemir Milisleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bir halkın küllerinden yeniden doğuşu olan 15 Ağustos Diriliş Hamlesi’ni selamlama eylemlerimiz devam ediyor! Milislerimiz, birleşik devrim tarihinden aldığı güçle, düşmana aralıksız darbeler vuruyor" denildi.

'15 AĞUSTOS'TAN ALDIĞIMIZ GÜÇLE HESAP SORUYORUZ'

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Düşman zalim, acımasız, kurnazdır. Aralıksız bir baskı ve katliam politikası uyguluyor. Ama emekçi halklarımız boyun eğmiyor. Kendi mücadele tarihinden, devrimcilerin direngen eylemlerinden öğreniyor. Kavgayı büyütüyor.
HBDH Mehmet Candemir Milisleri, zafer kararlılığıyla Amed’de askerlik şubesine yönelik eylem gerçekleştirdi. Yenişehir Askerlik Şubesi, 14 Ağustos gece 23.00 sıralarında, milislerimiz tarafından parça tesirli bombalar, havai fişekleri ve ateşli silahlarla vuruldu. Eylemimiz karşısında şaşkına dönen düşman sindi ve hiçbir karşılık veremedi. Milislerimiz bu başarılı eylem sonrası sorunsuz bir şekilde kendi noktalarına döndüler.

Halkımızın mücadele kararlılığı bizlere güç veriyor. Halklar hapishanesine dönen Türkiye ve Kürdistan’ın her karışında mücadele yürütülüyor. Birleşik devrimin şanlı mücadele tarihi günden güne büyüyor. Bu sebeple, birleşik devrimimiz bir yan yana geliş değildir. Halkımızın olduğu her yerde var olan mücadeleyi yükseltmektir. Sokaklarda, meydanlarda, kampüslerde, zindanlarda; her yerde mücadeleyi yükseltmek ve faşizme karşı yöneltmektir.


AKP-MHP faşizminin hapishanelere olan yönelimi de giderek artmaktadır. Keyfi kararlar, insanlara işkence ve öldürme, en temel haklardan mahrum bırakma, tahliye kararlarını gerçekleştirmeme gibi uygulamalar faşizmin işgal ve sömürü siyasetinden bağımsız değildir. Böylesi bir dönemde halkın haklı mücadelesini hapishanelerde büyüten Mehmet Candemir’i ölümsüzlüğe uğurladık. Onu ve nice devrimciyi katleden, işkence yapan faşizmden hesap soracağız!


Mehmet Candemir Milisleri olarak, halkımıza sözümüzdür; 15 Ağustos Diriliş Hamlesi’nden aldığımız güç ve mirasla faşizmin zindanlarından yoldaşlarımızı söküp alacağız!"