HSM Türk ordusuna ağır darbeler vuran gerillaları kutladı

Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı, en son Zap eyaletindeki Çiyaye Reş ve Kurojahro’da Türk ordusuna “ağır darbeler vuran gerilla güçlerini” kutladı. HSM, gerillanın Türk ordusuna “tarihi bir ders” verdiğini belirtti.

“Medya Savunma Alanları Sevk İdare Komutanlığına” hitaben yapılan yazılı açıklamada, “Devrimci İntikam Operasyonları’nda elde edilen büyük başarıların yeni zaferlerle taçlanacağına olan inanç” vurgulandı.

Açıklama şöyle:

“Zap ve Avaşin alanlarımıza bütün imkanlarını seferber ederek işgal amaçlı saldırılarını gerçekleştiren faşist Türk ordusu, Apocu fedai ruhla kendisini donatmış olan gerilla güçlerimiz karşısında derin bir çıkmazı yaşamaktadır. Profesyonel bir bilinçle hareket eden gerilla güçlerimiz gerek savaş tünellerindeki büyük bir ustalık içeren yaratıcı tarzıyla, gerekse de hareketli timlerimizin keskin vuruş tarzıyla soykırımcı Türk ordusu karşısında destansı bir mücadele örneği sergileyerek Zap ve Avaşin alanlarında tarih yazmaktadır. En son Zap eyaletimize bağlı Çiyaye Reş ve Kurojahro Direniş  Alanları’mızda şehitlerimizin intikamlarını almak için gerilla güçlerimiz tarafından işgalci Türk ordusuna ağır bir darbe vurularak unutamayacağı tarihi bir ders verilmiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi kapsamında 24 Mayıs günü Çiyareş Direniş Alanı’na bağlı Girê Cehennem’de konumlanmak isteyen işgalci düşman güçlerine yönelik Şehit Sema Hesekê ve Şehit Serdem Reşit hareketli timlerinin koordineli bir şekilde gerçekleştirmiş oldukları baskın eylemi büyük bir başarıyla gerçekleşmiş ve sonuç alıcı olmuştur. Aynı gün Kurojahro Direniş Alanı’nda konumlanan düşmana güçlerine karşı da Şehit Mizgîn Ronahî intikam timleri tarafından da koordineli bir şekilde gerçekleştirilen sızma eylemi sonucu düşmana ağır bir darbe vurulmuştur. Her iki alanımızda da sadece düşmana ağır darbe vurmakla yetinilmemiş, işgalcilerin cenazelerinin üzerine gidilmiş ve düşmanın çok sayıdaki silah ve malzemesine el konulmuştur. Kahraman şehitlerimizin saldırı ruhuyla gerçekleştirilen bu başarılı eylemler Türk ordusunun kullandığı kimyasal silahlar ve bütün yüksek savaş teknolojisine rağmen yeni dönem HPG gerillasının ulaşmış olduğu düzeyi açık bir şekilde göstermektedir.

Çiyareş Direniş Alanı’nda gerçekleştirilen eylemde büyük bir cesaretle düşmana karşı savaşan ve eylemin başarısında önemli bir rolün sahibi olan Mahir Mazlum yoldaşı büyük bir saygı ve sevgiyle anıyor, anısına bağlılığın bir gereği olarak mücadelemizi zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz. Gerek Çiyareş Direniş Alanı’nda gerekse de Kurojahro alanında, yıldırım hızıyla ve usta taktiklerle koordineli bir şekilde gerçekleştirilen bu eylemlerde emeği geçen bütün komutan ve savaşçı yoldaşları başarılarından dolayı kutluyoruz. Kurajahro ve Çiyareş Direniş Alanları’nda gerçekleştirilen bu Devrimci İntikam Operasyonları’nda elde edilen büyük başarıların yeni zaferlerle taçlanacağına olan inancımızı belirtiyor, Avaşin ve Zap alanlarımızda tarihi bir mücadele yürüten bütün yoldaşlara üstün başarılar diliyoruz.”