‘Koruma Alanında Emre Madran Basın Ödülleri’ sahiplerine verildi

Bu yıl 6’ncısı düzenlenen “Koruma Alanında Emre Madran Basın Ödülleri” sahiplerine verildi. JIN TV Yeşil Pencere program sunucusu Güler Yıldız da ödüle layık görülen gazeteciler arasında yer aldı.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından, doğal ve kültürel değerlerin korunmasına katkı sunmuş mimar Emre Madran’ın anısına bu yıl 6’ncısı düzenlenen "Koruma Alanında Emre Madran Basın Ödülleri” açıklandı. Açıklanan ödüller Ankara Kalesi Erimtan Müzesi’nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Törene çok sayıda gazeteci ve mimar katıldı.

JIN TV’NİN YEŞİL PENCERE‘Sİ ÖDÜL ALDI

"Koruma Alanında Emre Madran Basın Ödülleri” “Televizyon Haberciliği” dalında FOX TV Çalar Saat Ekibi ve İsmail Küçükkaya’ya, TELE 1 Ana Haber Evren Özalkuş’a, KRT Ana Haber Ankara Ekibi’ne, HALK TV Ana Haber Ankara Ekibi ve Günün Raporu Program Sunucusu Fatih Ertürk’e, “İnternet Televizyon Haberciliği” dalında Nokta TV Yayın Sorumlusu Devrim Hacısalihoğlu’na, “Burası Ankara Programı” ile Sol TV Erkan Yıldız’a, “Yazılı Basın” dalında Sözcü Gazetesi Ankara Haber Müdürü Emin Özgönül ve Gazeteci Yavuz Alatan’a, Evrensel Gazetesi Ankara Temsilcisi Birkan Bulut’a, Birgün Gazetesi Köşe Yazarı Tarık Şengül’e, Cumhuriyet Gazetesi Köşe Yazarı Deniz Yıldırım’a, “Ajans Haberciliği” dalında Anka Haber Ajansı ve Tamer Arda Erşin’e, “Radyo" dalında RS FM’den Atilla Güner’e, “Uluslararası Basın” dalında AFP Türkiye Muhabiri Raziye Akkoç’a, Deutsche Welle Alican Uludağ’a ve Jin TV Yeşil Pencere Ekoloji Programı Yapımcısı Güler Yıldız’a, “İnternet Haberciliği” dalında Gazete Duvar Ankara Temsilciliği ve Gazeteci Mühdan Sağlam’a, Medya Port Gazeteci Sultan Özer’e, Medyascope Gazeteci Zelal Direkçi’ye, "Yerel Basın” dalında Anayurt Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ferda Karababa’ya, Kırşehir Çiğdem Gazetesi’ne, Nevşehir Kent Haber’e, Pusula Gazetesi’ne, Tekin Haber’e ve Özgür Dersim Gazetesi’ne, “Dayanışma Ödülü” Özlem Akarsu Çelik’e verildi. "2021 Koruma Alanında Emre Madran Özel Ödülü” ise Mimarlar Odası Ankara Şubesi Almanya Koordinatörü Mimar Betül Kesici’ye verildi.

YILDIZ ADINA ÖDÜLÜ JINNEWS MUHABİRİ ALDI

Haber dalında ödül alan Hollanda’da bulunduğundan dolayı törene katılamayan Güler Yıldız adına ödülü Jinnews muhabiri Öznur Değer aldı. Güler’in gönderdiği mesajı okuyan Değer, “Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Ödül tertip komitesine teşekkür ediyor, tüm konukları selamlıyorum! Ekoloji mücadelesinde doğayı insanın yıkımından korumak için dünyanın dört bir yanında ve bu topraklarda kadınların ön planda olduğu bir direnişi izliyoruz. Yaşanılası sağlıklı bir çevre için mücadele ediyorlar. Doğal yaşam alanlarını savunuyorlar.  Mimarlar Odası'nın Yeşil Pencere'ye layık gördüğü bu ödülü, İkizköy çevre mücadelesinde farkındalık yaratan ve yaşam alanlarına sahip çıkan tüm İkizköylü kadınlara adıyorum. Yaşasın kadın dayanışması” dedi.

Değer, JİN TV ve Yıldız’ın maruz kaldığı saldırılara dikkat çekerek, JİN Tv’nin 3 yıldır Ortadoğu’dan Avrupa’ya, Rojava’dan Türkiye’ye kadar kadınların sesini ve direnişini yansıttığını ifade etti. 

Tören, gazetecilerin ödül almasının ardından sona erdi.