Livaneli: Yasaklara karşı direnmek gerekir

Sanatçı Zülfü Livaneli, müzik yasaklarına tepki göstererek, "Direnmek gerekir” dedi.

AKP-MHP iktidarının Kürt ve muhalif sanatçılara dönük engellemeleri, konser yasakları sürüyor. Çok sayıda müzisyenin etkinliği AKP'li belediyeler eliyle iptal ediliyor.

ANF'ye konuşan sanatçı Zülfü Livaneli, ülkede "korkunç bir baskı ortamı" olduğunu vurguladı. Livaneli, "Giderek artan müzik ve konser yasakları, sanatın üstünde korkunç bir baskı haline dönüştü. Tabii ki yüreğimiz o konserleri yasaklanan sanatçılarla birlikte" dedi.

'HERKES TEPKİ GÖSTERMELİ, DİRENMELİ'

"Bu tablo, eskiye dönüş olarak da yorumlanabilir" vurgusunda bulunan Livaneli, "Çünkü yıllar boyunca benim kuşağımın sanatçıları olarak konser, albüm yasaklarıyla uğraştık. Çok alıştığımız bir şey. Açık hava ya da stadyumlarda önce bir şey demezlerdi, son anda yasaklarlardı. İnsanları kapıdan kaba bir şekilde geri çevirirlerdi. Bunu Sıkıyönetim yaptı, baskıcı yönetimler yaptı, şimdi de hiçbir farkı yok. Tekrar oraya dönüldü. Yasağın Kürtçesi Türkçesi yok, herkes tepki göstermeli. Sanattan, edebiyattan, müzikten korkuyorlar çünkü bunlar insanların kafasını açan şeyler" diye konuştu.

Sanatçı Zülfü Livaneli, çözüm olarak ise "Toplum direnecek, mesela sizin yaptığınız gibi haberini yapacak, sesini çıkaracak. İnsanlar bununla mücadele ederse sonuç alınır" diye kaydetti.