Tunç: Şimdi sesimizi gür şekilde çıkarmazsak iktidar kazanır

Sanatçı Ferhat Tunç, konser yasaklarına tepki göstererek, "Bu iktidar sadece faşizmin sesini duymak istiyor. İktidara karşı sesimizi çok gür çıkarmalıyız, yoksa iktidar kazanır" dedi. Tunç, yasaklara karşı yaratıcı eylemler düzenlemeye çağırdı.

AKP-MHP iktidarı, Kürt ve muhalif sanatçılara dönük yasak ve engellemelerini sürdürüyor. Çok sayıda müzisyenin konseri belediyeler ve valilikler aracılığıyla iptal ediliyor.

ANF'ye açıklama yapan Sanatçı Ferhat Tunç, "Kürt ve muhalif herkes gibi sanatçılar da hedefte" vurgusunda bulundu.

"Bugün müzik, sanat, Kürtçe, muhalif sesler susturulursa yarın kimsenin sesini duyamayacağız" diyen Tunç, "Hangi müzisyenin, hangi konserin yasaklandığının bir önemi yok; bu yasak hepimize, tüm topluma. Sanatçının, Kürdün, muhalifin, iktidar gibi düşünmeyen herkesin derdi olmalı bu yasaklar. Bu iktidar sadece faşizmin sesini duymak istiyor. Kötü gidişatı ancak birbirimize sahip çıkarak, iktidara sesimizi daha gür çıkararak engelleyebiliriz, yoksa iktidar kazanır" diye konuştu.

'ÇOK KRİTİK DÖNEMDEYİZ, İZİN VERMEYELİM'

"Sanat, doğası gereği güçten yana olamayacağı gibi iktidarın suçlarını da duymuyor, görmüyor gibi yapamaz" diyen Tunç, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Tüm ülke için çok kritik bir dönemdeyiz. Tüm sanatçılar bugün demokrasiden, özgürlükten yana tavrını açıkça göstermelidir. Bu yasaklar başlı başına hak ihlalidir ve tehlikelidir ancak hiçbir yasak tek başına kalmaz, eğer ortadan kaldırılmazsa yenilerini besler. Buna izin vermeyelim.

'YARATICI ETKİNLİKLERLE YASAKLARA KARŞI ÇIKALIM'

Hatta organize edilebilirse daha somut, demokratik yaratıcı etkinliklerle bu yasakları protesto etmeli ve sesimizi kimsenin kısamayacağını göstermeliyiz. Bu konuda demokrasi güçlerine, siyasi partilere de sanatçılara da görev düşüyor. Tarihi sorumluluğumuzu yerine getirelim ve bugün için de gelecek için de savaştan, sömürüden değil, adaletten, özgürlükten, demokrasiden beslenen bir ülkeye kavuşalım."