Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi: 22 işgalci cezalandırıldı, 3 helikopter darbelendi

HPG/YJA Star gerillaları işgal saldırılarına karşı Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi başlattı. Hamle kapsamında yapılan eylemlerde 1’i rütbeli 22 işgalci cezalandırıldı, 1 Skorsky ve 2 saldırı helikopteri darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi kapsamında gerçekleştirilen eylemlere ilişkin şu ayrıntıları paylaştı:

“Güçlerimiz Zap’ın Girê FM ve Girê Cûdî Direniş Alanları’nda Türk ordusunun işgal harekatına karşı Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi başlatmıştır. Devrimci hamle ruhuyla işgalci Türk ordusuna ağır darbeler vurulmuştur. Yarı hareketli timlerin Apocu fedai ruhla gerçekleştirdiği eylemler sonucunda; 1’i rütbeli 22 işgalci cezalandırılmış, 2 işgalci yaralanmış, 1 Skorsky ve 2 saldırı helikopteri darbelenmiş ve 1 jammer cihazı imha edilmiştir. Girê FM Direniş Alanı’ndaki eylemlere öncülük eden, fedai ruhla düşmanın üzerine giden ve ağır darbeler vuran yiğit YJA Star komutanı Nalin Fırat yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.

Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şu şekildedir:

25 Mayıs Girê FM Direniş Alanı’na girmek isteyen helikopterlere güçlerimizce müdahale edilmiştir. Bu vuruşlarda 2 saldırı helikopteri darbelenmiştir. Saat 00:00’da Girê FM’e işgalcileri indirmek isteyen Skorsky helikopteri güçlerimizce hedeflenip vurulmuştur. Ağır darbe alan helikopter işgalcileri indirememiş ve alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

26 Mayıs saat 01:30’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalciler hedeflenerek vurulmuştur. Ferdi silahlar ve suikast taktiği kullanılan bu eylemde 6 işgalci cezalandırılmıştır. Aynı gece alanda konumlanmak isteyen işgalciler sabotaj taktiğiyle vurulmuştur. Bu eylemde 3 işgalci cezalandırılırken, 2 işgalci de yaralanmıştır.

27 Mayıs saat 17:00’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiğiyle hedeflenmiştir. Sırtında jammer cihazı taşıyan 1 işgalci cezalandırılırken, 1 jammer cihazı da imha edilmiştir.

27 Mayıs saat 01:00’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalciler koordineli gerilla eylemiyle vurulmuştur. Ferdi silahlar ve suikast taktiği kullanılarak yapılan koordineli eylemde 1’i rütbeli olmak üzere 12 işgalci cezalandırılmıştır. Yüksek saldırı ruhu, büyük cesaret ve fedaice düşmanın üzerine giderek 12 işgalciyi cezalandıran öncü YJA Star komutanı Nalin Fırat yoldaşımız bu eylemde şehadete ulaşmıştır.

FEDAİ VE CESUR BİR YJA STAR KOMUTANI

Şehadete ulaşan Nalin Fırat yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Nalin Fırat
Adı Soyadı: Maşallah Kaynak
Doğum Yeri: Şirnex
Anne – Baba Adı: Hafize – Ramazan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Mayıs 2022 / Zap

Nalin Fırat yoldaşımız Botan’ın direniş ve serhildan kenti Cizîr’de dünyaya gelmiştir. Harûnî aşiretinin ve ailesinin yurtseverlik kültürüyle büyümüştür. Halkının yüzyüze kaldığı soykırım siyasetini ve Türk devletinin insanlık dışı uygulamalarını görüp bilince çıkaran Nalin yoldaşımız, her onurlu Kürt genci gibi tarihin omuzlarına yüklediği sorumluluğun bilinciyle hareket etmiştir.

Kürdistan’da onurlu ve özgür bir Kürt genci olmak için mücadele etmek gerektiğini belirtmiştir. Bu temelde 3 yıl boyunca devrimci gençlik faaliyetlerinde yer almıştır. Coşkulu ve aktif kişiliğiyle gençlik içinde genç bir kadın olarak öncülük yapmıştır. İşgalci Türk devletinin Kürt halkına soykırım konsepti temelinde 2015 yılında başlattığı saldırılara duyduğu tepkiyle gerilla saflarına katılmıştır. Sömürgeci soykırımcı düşmandan ancak silahlı mücadeleyle intikam alınıp özgür yaşamın bu şekilde yaratılabileceğine inanmıştır. Metîna alanında gerillacılığa başlamış, Girê Hakkarî’de pratik yürütmüştür. DAİŞ çeteciliğinin Şengal’deki saldırılarını durdurmak ve gerici faşizmi bertaraf etmek için Şengal’e geçmiştir. Burada birçok eyleme katılmış, hamlelerde yer almış ve yüksek cesaretiyle dikkat çekmiştir. Birçok silahı bizzat savaş sürecinde kullanarak ustalaşan Nalin yoldaşımız, büyük tecrübeler edinmiştir. Şengal’deki tarihi görevini tamamladıktan sonra kutsal Şengal dağlarının ve Şengal halkının öz savunmasını Êzîdî halkının yiğit evlatları olan YBŞ ve YJŞ’ye devrederek Medya Savunma Alanları’na geçmiştir. Garê, Metîna ve Zap alanlarında pratik yürütüp katılımını fedai tarzda sürdürme kararı almıştır. Bu temelde Hêzên Taybet’e geçmiş ve Zilanların ardılı olarak sürece katılmayı esas almıştır. Dinamik ve moral dolu kişiliğiyle hiçbir zaman çözümsüz kalmayan, keskin zekası ve pratik yaratıcılığıyla yaşamda ve savaşta rol oynayabilen Nalin yoldaşımız sevilen bir komutanımız olmuştur.

Bir fedai olarak her şart altında rolünü oynayıp görevlerini yerine getirmiş, 2022 yılında gelişen düşman saldırılarına karşı da hamlesel ruhla gereken cevabı vermiştir. Girê FM Direniş Alanı’nda işgalcilere etkili darbe vuran kahramanlık eylemine öncülük etmiş ve saldırı esnasında gerçekleşen çatışmalarda şehadete ulaşmıştır. Nalin yoldaşımız gibi yiğit, fedai ve cesur bir YJA Star komutanına sahip olduğumuz için yoldaşları olarak büyük gurur duyuyoruz. Fedai komutanımızın katılımını, duruşunu, cesaretini ve yüksek saldırı ruhunu örnek alarak hayallerini mutlaka gerçekleştireceğimizin sözünü veriyoruz. Başta Botanlı gençler olmak üzere tüm Kürdistan gençlerinin ve kadınlarının Nalin yoldaşımızın mücadelesini kendilerine örnek alıp bu temelde sürece katılacaklarına inanıyoruz. Başta değerli yurtsever ailesi ve Botan halkı olmak üzere, tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz.”