Şengal’de eylemin 3’üncü günü: PKK Êzidîleri katliamdan kurtaran güçtür

Şengal’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için kurulan çadırı çok sayıda kişi ziyaret etti. Êzidîleri soykırımdan kurtaran gücün ‘terörist bir güç’ olamayacağını yineleyen Şengalliler, Abdullah Öcalan için özgürlük çağrısı yaptı.

Êzidî Kadın Özgürlük Hareketi (TAJÊ) ve Êzidî Genç Kadınlar Birliği, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve PKK’nin “terör listesi”nden çıkarılması amacıyla Geliyê Kersê’de bulunan Serok Apo Bahçesi’nde başlattıkları çadır eylemi 3’üncü gününde de ziyaretlerle devam etti.

Sinunê, Digurê ve sınır köylerinden onlarca kişi çadırı ziyaret ederek, Önder Abdullah Öcalan için başlatılan eyleme destek verdi.

Êzidî Kadın Özgürlük Hareketi (TAJÊ) Diplomasi Komitesi üyesi Sihma Dexil, “3 Ağustos fermanıyla dünyanın gözü önünde katliamdan geçirildik ama gerilla ve Önder Apo’nun savaşçılarının dışında kimse yardımımıza koşmadı. Êzidî halkına yönelik yapılan katliam dünya ahlakına aykırıydı ama maalesef dünya sessiz kaldı. Sessiz kalmayan PKK’ydi. Êzidîleri soykırımdan kurtaran gücün ‘terörist bir güç’ olmadığını buradan haykırıyoruz” dedi.

Êzidî Özgürlük ve Demokrasi Partisi (PADÊ) adına konuşan Hamid Bişar ise şunları söyledi: “Önder Apo için dünyanın dört bir yanında eylemler yapılıyor. PKK’nin ‘terör listesi’nden çıkarılması için dünyanın dört bir yanında birçok siyasi parti, örgüt, kurum direniyor. Bu da PKK’nin bir insanlık hareketi olduğunu gösteriyor. Eylemlere destek vermek için buradayız.”

Digur Halk Meclisi Eşbaşkanı Edul Şemo, “Önder Apo’nun öğrencileri Şengal’e geldiğinde binlerce kız çocuğumuzu ve kadınlarımızı soykırımdan kurtardı. Ondan sonra Önder Apo üzerinde her geçen gün tecrit ağırlaştırıldı. Tecrit ile Önderlik ile halkı bir birinden ayırmak istiyorlar. Ama bilsinler ki bizi hiç kimse Önderlikten ayıramayacak. Bugün dünyada milyonlarca insan bu fikri savunuyor” diye belirtti.

Sınır Köyleri Arap Meclisi üyesi Ebu Seqer, “Önder Öcalan gibi birinin yıllarca hapse atılması büyük bir utanç. Şengal’deki Arap halkı olarak bir an önce özgür olmasını istiyoruz. Şengal’de demokrasi ve birlikte yaşam düşüncesi her geçen gün büyüyor. Bu da düşmanı korkutuyor” dedi.