Şenyaşarlar: Zulme sessiz kalanlar kaybedecek

Şenyaşar Ailesi, zulme karşı tarafını belirlemeyenlerin kaybedeceğini belirtti.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Adalet Nöbeti 319. gününde devam ediyor. Anne Emine Şenyaşar sağlık sorunları nedeniyle bugün adliye binası önüne gelmeyerek, Suruç ilçesinde bulunan evlerinde nöbeti sürdürdü. Ferit Şenyaşar, Urfa'daki adliye önüne gelerek, nöbeti başlattı.

 'HAK YERİNİ BULANA KADAR EYLEMDEYİZ'

Ferit Şenyaşar, “Bu nöbetimiz bir yıla yaklaştı. 3 gündür Urfa’da aşırı bir soğuk var. Nöbetimize kararlı bir şekilde devam ediyoruz. Koşullar ne olursa olsun bu nöbet alanımızı hiçbir zaman boş bırakmadık” dedi. Urfa milletvekilleri başta olmak üzere tüm milletvekillerine seslenen Şenyaşar, “Suruç Devlet Hastanesinde katliam yapıldı, insanlık suçu işlendi. Bu katliam sonrası ailemize yönelik zulüm hala devam ediyor. Kardeşim yaklaşık 4 yıldır tek kişilik hücrede tutuluyor. Biz evde oturamıyoruz. Bunu kabul etmiyoruz. Bütün milletvekilleri katliamı çok iyi biliyor. Çıksınlar taraflarını belirlesinler. Mecliste bu zulüm karşısında tarafını belirlemeyenler halk nezdinde bertaraf olur. Nöbetimize hak yerini bulana kadar devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Şenyaşar Ailesi, sanal medya hesabındandan ise “Zalimin halka yaptığı zulme dur diyemeyen, milletin vekili olamaz. Zalime korkmadan 'zalimsin' diyen milletin vekili olur. Bu zulüm karşısında tarafsız kalan  bertaraf olur” dedi.