Adalet Nöbetleri sürüyor: Omuz omuza mücadele edelim

Amed ve Van'da Adalet Nöbetini sürdüren tutsak yakınları, omuz omuza mücadele etmeye ve nöbeti sahiplenmeye çağırdı.

Amed'de tutsak ailelerinin Adalet Nöbeti 67. gününde devam ediyor. Amed Barosu binasında bir araya gelen aileler, kötü hava şartlarına rağmen eylemini sürdürdü.
Adalet Nöbeti eylemini, Erzurum Dumlu 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutsak bulunan kardeşi Avşin Uyanık ve Sincan Kadın Kapalı Cezaevinde tutak olan Leyla Uyanık’ın yakını Avşin Uyanık ziyaret etti.
Tutsak yakını Reşahat Ada ise "Türkiye’de adalet yok. Çocuklarımız hastanede tedavi edilmiyor. Artık yeter. Çocuklarımız üzerinde yaşatılan baskıları, zulümleri kabul etmiyoruz” dedi.
Tutsak Hazal Yıldırım da “Geç olmadan annelerin taleplerini yerlerine getirilmesini istiyoruz. Bize bunları yapmaya hakları yok” dedi.
Tutsak yakını Nuray Abay ise şöyle dedi: “Hangi hakla hasta tutuklulara bunları yaşatıyorlar? Gözlerimiz hasta tutukluların yolunda" şeklinde konuştu. Abay, tüm kadınlara çağrıda bulunarak, “Cezaevinde hiçbir yakını bulunmayanlar da bize destek versin, gelsinler, omuz omuza mücadele verelim” dedi.

 
VAN
Tutsak yakınlarının Van Barosu'nda başlattığı Adalet Nöbeti de 42. gününde. Nöbeti Halkların Demokratik Partisi (HDP) Edremit İlçe Örgütü yöneticileri ziyaret etti. Ziyarette konuşan HDP İlçe Eşbaşkanı Şemsettin Tamur, cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerinin bir an önce son bulması çağrısında bulunarak, ailelerin eylemini sahiplendiklerini belirtti.
Tutsak yakını Aslıhan Timur da, tüm baskı politikalarına karşı nöbeti sürdüreceklerini ifade etti.