Aydın Erdem mezarı başında anıldı

DTP'nin kapatılmasının protesto edildiği gösteride Türk polisi tarafından katledilen Aydın Erdem'in ailesi, kitlesel anma gerçekleştirileceği gerekçesiyle jandarma tarafından tehdit edildi.

Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) kapatılmasının 6 Aralık 2009'da protesto edildiği Amed’de polisin açtığı ateşle katledilen Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi öğrencisi Aydın Erdem, Mardin'in Ömerli ilçesine bağlı Risînê’de (Çınaraltı) mezarı başında anıldı. 

Erdem'in ailesi anma öncesi jandarma tarafından tehdit edildi. Kitlesel yapılmak istenen anma öncesi telefonla arayarak Erdem'in ailesini tehdit eden jandarma, kitlesel anmaya izin vermeyeceklerini ve dışarıdan köye girişleri engelleyeceklerini bildirdi.

Bunun üzerine Erdem ailesi anma programına katılacak olan HDP Mardin İl Örgütü’nden herhangi bir sorun yaşanmaması için köye gelmemelerini istedi.

Anne Meles ve baba Mahmut Erdem, anmayı tek başlarına gerçekleştirdi.12 Ocak 2016'da yine polis kurşunu ile katledilen Aydın Erdem’in ağabeyi Cengiz Erdem'i de mezarı başında anan aile, dualar okuyarak mezarlıktan ayrıldı.